Zo života manželky: Chýba mi neha

Z vašich listov/redakcia | 30. december 2018
Zo života manželky: Chýba mi neha

Keď mu poviem: „Cítim sa sama“, len niečo zašomre, obráti moje slová na žart, alebo sa zasmeje: „Čo zas riešiš...

Na Vianoce to bolo presne 13 rokov, čo sme spolu. Vstúpila medzi nás rutina. Také obyčajné dni, deti, rodina, povinnosti, práca.  „Čo zas riešiš...“, hovorí mi môj muž.  

Chýba mi jeho neha 

Riešim to, že mi chýba jeho neha. Také náhodné pohladkania a bozky, objatia, keď som nervózna, alebo hysterická a povzbudenie dotykom, keď ma niečo trápi. Tak to bolo, keď sme spolu začínali. Všímali sme si jeden druhého a urobili všetko preto, aby sa cítil dobre. 

Môj muž je dobrý otec. Svojich synov miluje a myslím, teda viem, že aj mňa. Nevera sa u nás doma nikdy neskloňovala ani v jednom, ani v druhom prípade. Je však pravda, že po rokoch sme sa odcudzili ako partneri. Nemyslím v sexe (aj keď viete, ako to je pri dvoch deťoch), ale tak všeobecne. 

Partneri prestávajú byť nežní?

Viem, že to nie je len môj problém, často sa o tom rozprávame s kamarátkami. Akoby muži prestávali byť nežní na svoje manželky a všetku svoju nehu (ak ju v sebe majú)! dávajú deťom, alebo ju nepovažujú za potrebnú prejaviť.

Keď čítam o tom, ako sa s partnerom POROZPRÁVAJTE, tak mi to už lezie z uší. Veď sa rozprávam, hovorím mu  a aj keď sa chvíľu snaží, potom to opäť zbehne do rutiny. Rozmýšľam o to, či to nebude v nás, ženách, že po rokoch, keď sme všetku svoju lásku dali deťom, keď boli maličké, partneri si akoby odvykli od toho, že aj ich potrebujeme. Že potrebujeme aj ich pohladkania a nehu. 

Predsavzatie do Nového roka: Vrátim si manžela

Že máme potrebu obnoviť náš vzťah a vrátiť do  obdobia „pred“ deťmi. Dávam si to ako záväzok do ďalšieho roka: VRÁTIŤ SI manžela. Píšem o tom aj vám, lebo viem, že mnohé z nás, mám, s týmto vo svojich vzťahoch bojujú. 

Šťastný Nový rok praje Lenka Z. 

Napíšte nám o svojom živote. Inšpirujte ostané mamičky, poraďte sa s nimi, zdieľajte s nami svoju radosť či trápenie. Píšte na: koscelnikova@orbisin.sk

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: