Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nikola Krchová

    , Autor: nikolakrchova

    Dobrý deň pani doktorka naše dieťa má od 1 mesiaca narodenia potvrdene bkm a reflux je sledovaný na gastre kde mu predpísali aj mlieko neocate LCP teraz nastala situácia ze uz nema mlieko hradené poisťovňou a naša pediatricka povedala že mame vyskúšať dat malemu normalne kojenecke mlieko aby sme zistili ci uz ta alergia na bielkovinu zmizla alebo nie pytala som sa jej ake mlieko odporúča a povedala ze je to jedno lenže my mame v rodine alergie otec malého je alergik a nechcem nic pri malom pokazit tak sa chcem spýtať ci mu mame dat vyskúšať nejake obyčajne mlieko alebo HA mlieko. Pýtam sa preto vás lebo chcem radu od inej pediatričky naša ma od začiatku narodenia maleho velmi laxny pristup vie o alergii v rodine maly dokonca ked sa narodil tak v pirodnici pil beba ha1 ja som mala zial malo mliecka a tak sme ho bebou dokrmovali v tretom tyzdni bol v hospitalizovaný v nemocnici kvoli vracaniu a ked sme sa vratili domov zacala sa mu ta bkm preto chcem požiadať o radu vás
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nenapísali ste mi základnú informáciu: ako je dieťa staré.
    Ak je naďalej indikácia pre neocate zo strany gastroenterológa, ale vo vašom prípade je asi potrebné aj vyšetrenie u imnológa, to neviem, nechcem sa do toho starať, nie je to môj pacient.
    Samozrejme, že alergia na bielkovinu kravského mlieka s vekom zväčša ustupuje a dieťa sa prevedie na bežné kojenecké mlieko, formulu / treba dávať do troch rokov/. Samozrejme, že pri zmene z neocate postupujeme veľmi opatrne, robíme tzv. záťažový test, to znamená, že najprv dáme 10 ml mlieka, druhý deň dvadsať a postupne pridávame.
    HA mlieko nie je mlieko bez bielkoviny kravského mlieka ale bielkovina je upravená. Bolo by rozumné začať zmenu z neocate cez takého HA mlieko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: