Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • po roku sa vrátila alergia na mlieko

    , Autor: ruzi27

    Dobrý deň chcela som sa opýtať mám 4 ročnú dcéru od 9 mesiacov mala alergiu na mlieko na sóju aj na laktózu. Ked mala asi tak tri roky tak už mala výsledky z krvi dobré ale ešte nemohla sóju.Tak sme už pili aj mlieko asi tak rok a teraz jej pani doktorka brala zase krv a zase sa jej vrátila alergia na mlieko aj laktózu prečo?prečo sa jej to vrátilo a do koľko rokov je tá alergia to bude mať celý život ani do škôlky nemôže ísť a tak rada chodí do škôlky,Ešte aj pracujem manžel pracuje ani nemá byť s kým doma je to hrozné,

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Alergiu na lakt´´zu ani nepoznám, je to neznášanlivosť laktózy a dá sa to riešiť podávaním mlieka a mliečnych výrobkov bez laktózy. ALergia na kravské mlieko je vtedy pozitívna, ak má dieťa po mlieku nejaké ťažkosti: hnačku, vyrážku kašeľ, bolesti brucha a podobne. Ak nemá a výsledky z krvi niečo ukážu, nie je to takmer vôbec podstatné. Otázka je, ktoré parametre boli pozitívne.
    Dieťa nemusí vôbec jesť mliečne výrobky ani piť mleiko, napriek tomu je zdravé a môže chodiť do kolektívu. Jednoducho sa buď nájde škôlka, kde robia diétnu výživu / vo vašom prípade bezmliečnu/ alebo sa v bežnej škôlky dohodnete, ako to budete riešiť, aby dieťa mlieko ani mliečne výrobky nedostávalo. Bez mlieka sa dá žiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: