Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byť tehotná

    , Autor: Keli

    Dobrý deň chcem sa spýtať mešká mi menštruácia 9 dni ale s priatelom sme použili ochranu a nepraskla pratel sa ani nespravil môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • otehotnenie

    , Autor: Anettka

    dobry den pan doktor, chcem sa poradit či mozem byt tehotna :) minuly tyzden neviem kedy teraz presne či utorok alebo stredu som si robila ovulačny test boli tam dve čiarky ale uz slabšie no a spali sme spolu den pred tym nez som si robila test a dva dni po sebe po tom teste a chcem sa teda spytat či tam je nejaka šanca? do menzesu mam cca 7-6 dni test aj ked som si spravila nič este neukazal ale občas ma pobolieva podrbusko tak sa chcem spytat ci tam je sanca vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, navyše v čase “plodných dní”, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň pán doktor. Idem si sem po radu. 2.1. som mala menštruáciu, 19.1. sa opäť objavilo krvacanie. O 2 týždne som.navstivila gynekológa, kde mi urobil USG vyšetrenie, maternica v poriadku, no na vaječníku mám folikulárnu cystu. Podľa slov lekára praskne sama s príchodom menštruácie. Môj cyklus trvá 23 dní a ešte menštruáciu nemám. Mam miernu bolest krížov a podbruška, no asi 2 týždne ma pravidelne trápia hlavne ráno zavraty a občasná bolest hlavy. Dnes som si urobila tehotensky test, kde druhá ciarka bola ale iba veľmi slabá. Môžem byť tehotná alebo výsledok mohla skrašliť cysta ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Spomínaná folikulárna cysta môže byť aj tehotenské žlté teliesko. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, ani nálezy, ani všetky informácie a okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Zever

    Dobrý deň mala som nechránený pohlavný styk v júli od vtedy nemám menštruáciu tehotenské testy mi vychádzajú negatívne zobrali mi hormonálnu profil ževraj ho mám v poriadku stále dostávam vyvolávaciu injekciu a nič na sone nieje nič vidieť môžem byť tehotná a lekárka by to nevidela. Je vidno až do maternice alebo je to len vidno na sliznici a veľkosti maternice? Že by moje telo neprodukovalo hcg hormon? Ja mám tlaky v maternici akoby sa mi tam niečo hýbalo bublinkovanie? Ja už neverím mojej lekárke chcem sa opýtať na váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak by ste boli tehotná z júlového nechráneného pohlavného styku, bolo by to už vidieť, keďže by ste boli cca v 5. mesiaci tehotenstva. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, vek, všetky okolnosti, či nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne vie odoslať na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia na konziliárne vyšetrenie.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Nata2905

    Môžem sa opýtať snažíme sa o malé mešká mi to už dva dni test je negatívny a to aj digitálny vôbec sa necítim nato že by som mala dostať menštruáciu v nedeľu som mala také spinenie slabé červené je možné že môžem byť tehotná a test mi ešte neukazuje ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Miška_1109

    Dobrý deň, chcela by som zistiť či môžem byť tehotná keďže meškala mi menštruácia 12 dní potom prišla ale vôbec nie silná ani vôbec taká na ktorú som zvyknutá. Proste zo začiatku také hnedé špinenie a potom občas krv. Poslednú ms som mala 3.2.. 12.2. sme mali s priateľom nechránený styk, okolo 16.2. som mala mať ovuláciu ale mala som pocit že prišla skôr. Kvôli posunu mesiaca som očakávala ms okolo 6.3. ale prišla 18.3. robila som si testy a všetky negatívne. Už niečo cez týždeň mi je vkuse ťažko od žalúdka či niečo zjem alebo nie. Pozriem sa na jedlo a mi je automaticky ešte viac zle, cítim vyslovene nechutenstvo. Ráno aj počas dňa bývam nafúknutá. Pečivo až tak nejem. Som aj unavená. K lekárovi chcem ísť ale nemám najbližšie voľný termín na objednanie, možno až v strede apríla kedy je možné že dostanem ms. Preto sa pýtam či je možné že som tehotná i keď testy mi ukazujú negatívne?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenské testy môžu byť za istých okolností aj falošne negatívne. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa. Ak aj ste tehotná, očakávaná menštruácia sa nedostaví. Spomínané hnedé špinenie nemusela byť vôbec menštruácia, ale implantačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.