Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,759 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otehotnenie

    , Autor: Anettka

    dobry den pan doktor, chcem sa poradit či mozem byt tehotna :) minuly tyzden neviem kedy teraz presne či utorok alebo stredu som si robila ovulačny test boli tam dve čiarky ale uz slabšie no a spali sme spolu den pred tym nez som si robila test a dva dni po sebe po tom teste a chcem sa teda spytat či tam je nejaka šanca? do menzesu mam cca 7-6 dni test aj ked som si spravila nič este neukazal ale občas ma pobolieva podrbusko tak sa chcem spytat ci tam je sanca vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, navyše v čase “plodných dní”, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • otehotnenie

    , Autor: Anettka

    dobry den prajem.. vo štvrtok 2.5 som si robila ovulačny test na ktorom boli dve čiarky ale slabe už tak predpokladm ze ovulka bola pred alebo po, no maly sme sex den pred tym aj v den ovu aj den po tom nechraneny , neprerusovany, chcem sa spytat či je tam šanca otehotnit? mame 18 mes syna chceli by sme druhe????tak či tam je šanca? mam občas bolesti v podbrusku aj trochu mi byva zle.. do menzesu mam 5 dni vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku, navyše v čase "plodných dní" sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • otehotnenie s kondómom

    , Autor: Anne789

    Dobrý deň, chcela by sa opýtať… s priateľom sme mali pohlavný styk na moje plodné dni a vždy “používame dvojitú ochranu” - kondóm, a vysunutie tesne pred vyvrcholením. Tentokrát to však priateľ nestihol a spravil sa do kondómu ale vo mne (nie hlboko pretože sa to stalo ako do mňa chcel opäť vošiel) Kondóm som skontrolovala a na dotyk a pohľad okom bol nepoškodený a plný. Tabletku po som nevzala no mám obavy, je nejaká šanca, žeby som mohla otehotnieť? Ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku s kondómom, ak navyše nedošlo k jeho poškodeniu, tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • Cvičenie pri snahe o bábätko

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň,

    začali sme sa snažiť o bábätko, minulý rok som prekonala 2x potrat - 1x prestalo biť srdiečko v 9tt, 1x anembryomola. Mame absolvované vyšetrenia aj problém bol zrejme nájdený. Chcem sa spýtať, cvicim uz asi 4 mesiace doma s malou zaťažou. Môžem v cvičení bežne pokračovať alebo je v čase po ovulácii potrebne byť opatrnejšia, pripadne robiť si test nejak skôr? Alebo môžem bežne cvičiť, teda aj na brucho, kým nebude menštruácia meškať?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, “bežné” cvičenie nemá vplyv na otehotnenie, ani na samotné tehotenstvo, takže môžete cvičiť aj naďalej. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr to naozaj zmysel nemá. Odsledujte si to.

  • Botox na začiatku tehotenstva

    , Autor: Lienka6

    Dobrý deň pán doktor,začiatkom októbra som si dala pichnúť botox do čela proti vráskam a len teraz som zistila že som tehotná. Tehotenstvo sme neplánovali,ostala som v šoku a veľmi sa bojím aby bolo bábätko v poriadku,myslíte si že to mohlo uškodiť?Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je tehotenstvo kontraindikáciou k aplikácii botulotoxínu, ide o lokálnu aplikáciu botulotoxínu, ktorý je lokalizovaný iba v koži. Vplyv na otehotnenie, ani tehotenstvo to nemá. Plod to neohrozuje, nemusíte sa obávať.

  • Tetovanie a otehotnenie

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň pán doktor. Je po tom, ako si žena dá tetovanie nejaká doba, ktorú by mala počkať na to kým sa bude snažiť o bábätko? Alebo to nemá žiadny vplyv a môže sa snažiť hneď?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky hrozia po tetovaní niektoré infekcie, ktoré možu mať vplyv na tehotenstvo. Ak žena otehotnie skoro po tetovaní, kedy ešte nie je tetovanie úplne dokončené a plocha zhojená, koža je vplyvom tehotenských hormónov oveľa citlivejšia a tetovanie by sa nemuselo zhojit adekvátne a výsledok by nemusel byť podľa očakávaní. Nie som však tatér a nemám skúsenosti s tetovaním, preto sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Určite je však vhodnejšie počkať na úplné zhojenie tetovania a až tak sa snažiť otehotnieť, prípadne odložiť tetovanie na čas po pôrode a po skončení kojenia.