Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,213 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Meškanie menštruacie

    , Autor: 1sas1

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať posledný nechraneny pohlavny styk som mala 19.4.2022.Menštruaciu som dostala 29.4.2022 a 28.4 som bola na odber hcg krvi a výsledok bol 0...
    Teraz som mala dostať menštruaciu 27.5 a meška...
    Včera aj dnes som si robila test no test je negatívny..
    Je nejaká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak ste mali nechránený pohlavný styk 19.4., realizovať odber krvi na beta HCG 28.4. bolo skoro, aj keby ste boli tehotná zo styku 19.4., beta HCG by bolo ešte negatívne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Pozitívny ovulácny test a meškanie menštruácie

    , Autor: Niccole_9

    Dobrý deň prajem :)
    V prvom rade, chcem povedať, že píšem z dôvodu že som v karanténe a momentálne nemám ako ísť niekam.. Mešká mi menštruácia, cyklus som mala 28 dňový a robila som si aj ovulácne testy, prebehla v poriadku v polke cyklu. Keďže mi mešká MS už týždeň, bolo mi poradne, že môžem vyskúšať aj Ovu test kéd nemám doma tehu a nemám momentálne prístup k lekárni. Ovu test mi vyšiel pozitívne, druhá čiarka bola dokonca tmavšia ako prvá. Môže to byť to, že aj ovu dokáže zachytiť tehu aspoň teda kým sa nedostanem do lekárne pre test prosím? Tiež píšem aj kvôli riziku Covid 19
    Budem veľmi vďačná

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať aj o tehotenstvo. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Odsledujte si to.

  • tehotenstvo

    , Autor: jaja1991

    Dobrý večer chcem vás poprosiť o radu minulý mesiac som mala menštruáciu ako nikdy, skoro žiadnu a trvala len jeden deň, tento mesiac som mala tehotensky test negatívny no menstruacia mešká uz 25dni keďže som bola na výlete tak som si dva dni vzala norethisteron na oddialenie no uz je to 6dni od vysadenia a menstruacia nechodi môže to znamenať tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa opbjektívne vyjadriť. Meškanie menštruácie môže byť spôsobené aj užitím Norethisteronu. Ak ste ho však užili už pri meškajúcej menštruácii, ťažko je to takto posúdiť. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, teda že ste mali nechránený pohlavný styk, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe beta-HCG, ako aj USG vyšetrenia vylúči alebo potvrdí tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

  • Otehotnenie aj s kondomom?

    , Autor: biba-2

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať, či je nejaké riziko otehotnenia, ak po pohlavnom styku vo mne ostal kondóm s ejakulátom. Kondóm nebol celkom vo vnútri, troška vyčnieval. S partnerom sme si to všimli hneď a vybrala som ho. Avšak menštruácia mi mešká už druhý deň a nemám žiadne predmenštruačné príznaky. Mám mierne obavy.
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa ejakulát nedostal mimo kondómu, tehotná by ste nemali byť. Meškanie menštruácie dva dni ešte nič neznamená. Ak Vám bude menštruácia meškať týžden, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • chyby v tehotenstve

    , Autor: werona

    Dobrý deň,
    chcela by som Vás poprosiť o Váš názor a radu. Momentálne som v 22 týždni tehotenstva, avšak ešte na začiatku (5-6 týžden tehotenstva) som bola s manželom na dovolenke. Vtedy som ešte netušila, že som tehotná vobec mi totiž nebývalo zle, a meškanie menštruácie bolo pre mňa uplne prirodzené. Avšak na dovolenke som síce v malých dávkach, ale pila alkohol. Po návrate som ochorela a liečila som sa paralenom hot drink, no ale kedže to nezaberalo, tak som zašla za lekárom, ktorý mi predpísal azatril(antibiotikum). Nebral mi krv, takže nezistil ani on, že som už vtedy bola tehotná. Užila som z neho len jednu tabletu, lebo mi bolo veľmi nevoľno. Viac som ich nechcela myslela som si, že nevoľnosti súvisia s liekom. Avšak odtoho času raňajšie nevoľnosti pokračovali, preto som si už spravila tehotenský test, ktorý bol pozitívny. Viete mi poradiť, či to mohlo mať na bábätko veľmi zlé účinky?? Mohlo mu to uškodiť? Ešte si dovolím sa spýtať, aký máte názor na farbenie vlasov v tehotenstve bezamoniakovou farbou, pretože aj to som stihla v tom čase :( Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    paralen nevadí,
    azitromycín je v tehotenstve kontrainikovaný...užila ste len jednu tabletu , tak ťažko povedať
    a s tym alkoholom podobne, veľmi malé množstvoi nevadí....
    farbenie nevadí
    musíte dúfať, že to bude v poriadku, nie je možné nejakým spôsobom teraz kvantifikovať alebo zistiť či to nejakým spôsobom plodu uškodilo,
    doterajší skríning i morfológiu ste predpokladám mala v norme, čiže nejaké hrubé anomálie sa týmpádom dajú vylúčiť
    s podzravom

  • som alebo nie

    , Autor: perlycka

    Dobry vecer.Takze mam otazku.Sedem dni mi meska menstruacia,raz ma naplo pri obede a vcera rano som sa zobudila na vonu pecenej klobasky :-) Smiesne.Ja viem,ze by bolo jednoduchsie spravit si test ale bojim sa ze budem zase sklamana.Ani raz mi nemeskala mens. ani vtedy ked som mala cystu na vajecniku a isla som na LPK.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    meškanie menštruácie môže byť príznakom tehotenstva no jedno napnutie pri obede ani zobudenie sa na vôňu pečenej klobásky nie je štandardným znakom tak včasného tehotenstva. Urobte si test.