Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menštruacie

    , Autor: 1sas1

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať posledný nechraneny pohlavny styk som mala 19.4.2022.Menštruaciu som dostala 29.4.2022 a 28.4 som bola na odber hcg krvi a výsledok bol 0...
    Teraz som mala dostať menštruaciu 27.5 a meška...
    Včera aj dnes som si robila test no test je negatívny..
    Je nejaká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak ste mali nechránený pohlavný styk 19.4., realizovať odber krvi na beta HCG 28.4. bolo skoro, aj keby ste boli tehotná zo styku 19.4., beta HCG by bolo ešte negatívne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Doplnenie

    , Autor: Používateľ

    Dobrý deň len som zabudla doplniť otázku. To som ja "Ale02" že či to meskanie menštruacie a hnedy vytok môže súvisieť aj s tým, že som užila tabletku "Po" pred mesiacom. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, núdzová antikoncepcia často spôsobuje znepravidelnenie menstruačného cyklu. Príčin špinenia však môže byť viacero. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Negatívny test / meškanie menštruácie

    , Autor: lurny1

    Dobrý deň, s manželom sa snažíme o bábätko.. Menštruáciu mam presnú ako hodinky, vždy mi maximálne 1 deň meškal.. Inak stále na čas a tento mesiac mi už mešká 5 dní a tehotenske testy boli negatívne. Chorá som nebola a ani žiadne lieky neuzivam. Je možné, že ešte nie je dostatočne vysoká hladina hormónu, ktorú by zachytil test?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pozitívny ovulácny test a meškanie menštruácie

    , Autor: Niccole_9

    Dobrý deň prajem :)
    V prvom rade, chcem povedať, že píšem z dôvodu že som v karanténe a momentálne nemám ako ísť niekam.. Mešká mi menštruácia, cyklus som mala 28 dňový a robila som si aj ovulácne testy, prebehla v poriadku v polke cyklu. Keďže mi mešká MS už týždeň, bolo mi poradne, že môžem vyskúšať aj Ovu test kéd nemám doma tehu a nemám momentálne prístup k lekárni. Ovu test mi vyšiel pozitívne, druhá čiarka bola dokonca tmavšia ako prvá. Môže to byť to, že aj ovu dokáže zachytiť tehu aspoň teda kým sa nedostanem do lekárne pre test prosím? Tiež píšem aj kvôli riziku Covid 19
    Budem veľmi vďačná

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať aj o tehotenstvo. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Odsledujte si to.

  • tehotenstvo

    , Autor: jaja1991

    Dobrý večer chcem vás poprosiť o radu minulý mesiac som mala menštruáciu ako nikdy, skoro žiadnu a trvala len jeden deň, tento mesiac som mala tehotensky test negatívny no menstruacia mešká uz 25dni keďže som bola na výlete tak som si dva dni vzala norethisteron na oddialenie no uz je to 6dni od vysadenia a menstruacia nechodi môže to znamenať tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa opbjektívne vyjadriť. Meškanie menštruácie môže byť spôsobené aj užitím Norethisteronu. Ak ste ho však užili už pri meškajúcej menštruácii, ťažko je to takto posúdiť. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, teda že ste mali nechránený pohlavný styk, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe beta-HCG, ako aj USG vyšetrenia vylúči alebo potvrdí tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

  • Otehotnenie aj s kondomom?

    , Autor: biba-2

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať, či je nejaké riziko otehotnenia, ak po pohlavnom styku vo mne ostal kondóm s ejakulátom. Kondóm nebol celkom vo vnútri, troška vyčnieval. S partnerom sme si to všimli hneď a vybrala som ho. Avšak menštruácia mi mešká už druhý deň a nemám žiadne predmenštruačné príznaky. Mám mierne obavy.
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa ejakulát nedostal mimo kondómu, tehotná by ste nemali byť. Meškanie menštruácie dva dni ešte nič neznamená. Ak Vám bude menštruácia meškať týžden, navštívte Vášho obvodného gynekológa.