Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,919 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo?

    , Autor: Belinová

    Dobrý večer,v Januári som si pýtala o radu keďže v novembri som brala tabletku EllaOne nedostala som menštruáciu celý december,testy negatívne pichli mi vyvolávaciu injekciu 12.1. menštruácia došla hneď po niekoľkých hodinach... pohlavný styk som samozrejme mala po skončení menzesu... menštruácia mi podľa kalendára zasa mešká cca 2-3 dni,test som si robila včera aj dnes a úplne negatívne,môže to byť stále tou tabletku alebo infekciou? Že mi rozhádzala cyklus, preto nemám ešte menštruáciu tento mesiac? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dva, či tri dni meškajúca menštruácia ešte nemusí automaticky znamenať, že niečo nie je v poriadku, alebo že ste tehotná. Príčin môže byť samozrejme viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Vo všeobecnosti preparáty núdzovej antikoncepcie môžu spôsobiť znepravidelnenie krvácania, či celkovo menštruačného cyklu aj na niekoľko mesiacov. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Nízke Hcg

    , Autor: Simad

    Dobrý deň pán doktor,

    som 13. deň po IVF a hladina Hcg je iba 96, má to ešte šancu takéto tehotenstvo? V utorok ma čaká kontrolný odber. A môže aj choroba (zápal priedušiek)mať za následok nízku hladinu Hcg?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe jednej hodnoty beta HCG sa nedá jednoznačne vyjadriť a stanoviť prognóza. Určite je potrebné stav odsledovať a beta HCG skontrolovať. Podľa výsledku kontrolného vyšetrenia sa následne určí ďalší postup. Ak ste mali teplotu alebo je prítomný zápal v organizme, je možné, že to mohlo mať vplyv na uhniezdenie. Na samotný výsledok beta HCG to však nemá vplyv.

  • Zvýšený aldosteron

    , Autor: ja_1111

    Dobry den pan doktor o tejto téme neviem najst nikde blizsie info. Robil mi obvodný lekar bezne krvne testy (aj kvoli endokrinologii a tehotenstvu) vysiel mi vyšší aldosteron brali mi ho prvy krat v zivote (predtym neviem hodnoty) a odhlasovala ho lekara do labaku az ked krv uz stala 28hodin v labaku (neviem ci to ma súvis) som akurat 6+3tt tehotna. A hodnota je 1.03 (norma je od 0.3-0.7 myslim). Moze to mat velky vplyv na moje prebiehajúce tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aldosterón je hormón, ktorý sa tvorí v nadobličkách. V tehotenstve stúpa jeho sekrécia dvojnásobne, preto zvýšené hodnoty sú v poriadku.

  • Trombocyty

    , Autor: Lemon_99

    Dobry den pan doktor, boli mi robené nove odbery na trombocyty ktore mam cely zivot minimalne zvysene (norma 160-420) moja hodnota zo vcera je 422. Hematologa mam v pondelok a som 5+6tt je potrebne danie lieku na riedenie alebo jw hodnota este v norme ako mi hovorila všeobecná? Nakolko som po potrate mame strach.

    Plus este jedna otazka led som nevedela o tehotenstve som pila 1-2 kavy denne a 1-2 cierne čaje s mliekom dost po sebe, led som sa dozvedela o tehotenstve vysadila som kofeín neohrozí to tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, trombocyty máte tesne za hornou hranicou normy. Dôležité sú však hodnoty fibrinogénu, koagulačných parametrov, ktoré by mohli hovoriť o trombofílnom stave a nutnosti aplikácie nizkomolekulárneho heparínu, či liekov na riedenie krvi. Iba samotná hodnota teombocytov, ako aj pitie kávy, či čaju s mliekom nemá na tehotenstvo vplyv. Nemusíte sa obávať. Absolvujte hematologické vyšetrenie podľa plánu.

  • Test

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň, dnes mi mešká menzes 11tx deň spravila som si ráno test kde bola slabá druha čiarka ale viditeľná voľným okom, ide o tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak sú na tehotenskom test prítomné dve čiarky, ste pravdepodobne tehotná. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva, ako aj v prípade nejasností alebo ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Test

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň, vysadila som tento mesiac antikoncepciu Mistra, prebehla ovulácia a niekoľkokrát počas tohto mesiaca sme mali nechránený pohlavný styk. Par dni po ovulacii má začalo bolieť v podbrušku, mam pocity na vracanie a bolesti hlavy. Je možné že ide o tehotenstvo? (Par dni po ovulácii som mala aj spinenie) Kedy sa odporúča spraviť si tehotenský test? Aký čas po styk

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpkladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.