Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 2x biochemicke tehotenstvo

    , Autor: Maronecka

    Dobry den pan doktor. Minuly mesiac som na teste objavila 2 ciarky, bola som rada, nakolko sa o dietatko snazime. Avsak po tyzdni mi zacalo spinenie a neskor sa objavila normalna krv. Moj dr. To oznacil ako biochemicke tehotenstvo a mozeme sa snazit zas. Tento mesiac sa scenar zopakoval. Avsak spinit som začala po 2 tt meskania. Dr. Zobral hcg bolo nizke.. A zas biochemicke tehotenstvo. Mam 1 dieta ktore som vynosila normalne a pred tym sa mi to nikdy nestalo. Zacinam mat obavy, ze nieco nie je v poriadku ked sa to stalo 2 x. Viete mi prosím povedat, na ake vysetrenia sa mam objednat? Moj dr. Vravi len o biochemickom, ze sa to stava... Viem ze sa to stava. Ale kolkokrat sa to bude opakovat? Da sa tomu predist? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, biochemické tehotenstvo je pomerne časté, zistí sa väčšinou, ak si žena urobí tehotenský test príliš skoro. Preto je vhodné realizovať tehotenský test najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak by sa Vám aj napriek snaženiu a užívaniu kyseliny listovej nepodarilo otehotnieť, vhodné by bolo realizovať hormonálne testy, prípadne hematologické či endokrinologické vyšetrenie. Takto je sa veľmi ťažké objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Tehotensky test

    , Autor: Anid157

    Dobrý deň ,
    Aktuálne som v 6 týždni tehotenstva. Toto je moje štvrté tehotenstvo 1x zamlčany potrat,2x biochemické tehotenstvo ,3x normálne s pôrodom. Mala som obavy tak som si pred dvoma dňami spravila tehotensky test a vyšla mi bordová druhá čiarka, dnes som si znova spravila test lebo mam pocit ze mi vymyzli tehotenské príznaky a druhá čiarka bola o odtieň bledsia ale stále výrazná. Testy som nerobila z ranného moču ale iba v doobednajsich hodinách.
    Mam sa niečoho obávať?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak už máte potvrdené tehotenstvo, nevidím dôvod na realizáciu tehotenských testov. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.