Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,938 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotné

    , Autor: Marieta

    Dobrý deň mám ešte jednu otázku
    Ja som 8 týždni a vadí to keď veľa výtoku mám
    Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, výtok ako taký nemusí znamenať automaticky niečo zlé. Pošva produkuje aj za normálnych okolností sekrét. Odsledujte si to, ak máte pocit, že výtok zapácha, je ho veľa, či máte svrbenie, či pálenie, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Príznaky tehotenstva

    , Autor: RomankaR

    Dobrý deň, je v poriadku ak som v 1trim. A nepocitujem žiadne nevolnosti? Okrem bolesti a zväčšenia prsníkov nemám žiadne príznaky tehotenstva, v prvom tehotenstve som zvracala každý deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenská nevoľnosť nie je automatickou podmienkou príznaku tehotenstva. Sú ženy, ktoré majú nevoľnosti celé tehotenstvo, iné ani nevedia, že sú tehotné a žiadne nevoľnosti nepociťujú, ani v začiatkoch tehotenstva. Každé tehotenstvo je individuálne. Ak ste aj mali nevoľnosti v predchádzajúcom tehotenstve, nemusia byť automaticky prítomné aj v tomto. Odsledujte si to.

  • Vyssie CRP a antibiotika

    , Autor: Domi3

    Dobry den,

    Som v 20tt a dostala som nejaku virozu. Citim sa relativne dobre avsak som zahlienena a pokasliavam (nemam dusivy kasel, skor kaslem ked chcem hlieny vykaslat). Som tiez astmaticka a alergicka- od tehotenstva sa mi obe zhorsilo.
    Nakolko citim hlieny na prieduskach isla som k dr, kde mi namerali CRP 28.
    Nasadila mi antibiotika Azitrox 500mg, azitromycin - chcela by som sa opytat ci tento druh atb je bezpecny a ci pri tejto vyske CRP by ste uz nasadzovali antibiotika. A tiez ci caste kaslanie, kychanie a smrkanie moze uskodit babatku.
    Dakujem 

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte virózu, antibiotiká Vám veľmi nepomôžu. Dôležité sú však celkové prejavy a výsledky ďalších parametrov, nie iba CRP. Keďže sú však tehotné rizikovejšie a náchylnejšie na infekcie, je vhodnejšie preliečenie. Užívanie Azitroxu je počas tehotenstva bezpečné. Skúste si aplikovať nosový sprej na báze morskej vody, ktorý Vám zároveň ukľudní sliznice. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ak nemáte častý a dráždivý dusivý kašeľ, vplyv na krčok maternice to nebude mať. Odsledujte si to.

  • otehotnenie 3mes po cisarskom

    , Autor: Martina Š

    dobry den, pan doktor,
    otehotneli sme necakame 3 mes po cisarskom, snazili sme sa si davat pozor, ale teda stalo sa a cakame babatko. Zatial sme v 9/10tt a bije nam srdiecko, dietatko vyzera v poriadku. Otazka je co mozem urobit pre regeneraciu jazvy kym sa nezacne maternica vo velkom zvacsovat? Docitala som sa o cistom morskom kolagene 2500-3000g denne pre tehotne a dojciace, ak by som ho mesacne brala, mohlo by to pomoct? Neuskodi mi cisty kolagen v takej davke? pripadne doplnit aj vnutorne kys hyauro? Je lepsie mat absolutne kludovy rezim alebo sa mozem hybat a cvicit dychacie a nenarocne cviky, aby som jazvu nejako rozmasirovala? Snazim sa uvazovat, ako telu co naviac pomoct. Uzivam femibion a kyselinu listovu. Dakujem vam za kazdu radu, naozaj cokolvek urobim aby som telu pomohla. Poznate aj taketo pripady z vlastnej praxe, zvladli to? Cokolvek co mozeme urobime, aby to bolo co najlepsie. Dakujem krasne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tak skoré otehotnenie po cisárskom reze je extrémne rizikové. Maternica sa hojí pol roka. Čas oklamať neviete. Spomínané preparáty užívať môžete aj naďalej. Tehotenstvo bude po celú dobu rizikové a prípadný pôrod bude nutné viesť plánovaným cisárskym rezom. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Vitamíny a Estrofem

    , Autor: Vava21

    Dobrý deň. Som po úspešnom IVF a užívam progesteron a estrofem. Môžem spolu s týmito liekmi užívať aj vitamíny pre tehotné napr. Pregnafolin 800? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, voľnopredajné vitamíny a doplnky výživy môžete užívať.

  • Tehotenske brucho

    , Autor: Jani77

    Dobry den pan doktor, som v 16+3tt a nemam este ziadne brucho. Je to normalne? : ) Vsetci v okoli ma strasia, ze uz by malo byt nieco vidiet. Poradnu som mala minuly tyzden a plod zodpovedal velkosti. Chyta ma len mierna panika, lebo vonkajsie nemam ziadne priznaky (odzneli po prvom trimestri) a necitim sa vobec tehotne a dalsia kontrola az o 4 tyzdne. Som drobnej postavy. 162cm a pri otehotneni 44 kg, t.c. 46. Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môžete byť úplne kľudná. U niektorých žien začne byť vidieť bruško až po 20. týždni tehotenstva. Záleží to od viacerých okolností, od samotnej postavy a konštitúcie, od množstva podkožného tuku, od parametrov panvy, ... Ak boli výsledky vyšetrení a USG v poriadku, nemusíte sa obávať.