Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,353 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Veľkosť bábätká

    , Autor: Michaela

    A ešte sa chcem spýtať ze to nevadí keď som v 21tt a veľkosť babetka je ako keby som bola v 20? Biometria je BPDxFOCD 48,22-20, TADxAPD 150,62-20, FL 32,95

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, veľkosť plodu vo vyššom týždni nie je vždy úplne objektívna . Prípadný rozdiel do 2 týždňov je úplne v poriadku, nemusíte sa znepokojovať.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, 5. 2. 2019 mi bola robená kyretáž z dôvodu missed abortion. V tom čase som mala byť v 16.tt., avšak veľkosť bábätka sedela približne na 13.tt. Bolo to moje prvé tehotenstvo. Po kyretáži som bola na kontrole pri svojej pani doktorke, všetko bolo v poriadku. Boli sme aj na genetike a hematológii, z genetiky sme mali výsledky v poriadku a za hematológiou ešte čakáme, ale myslím, že aj tam to bude v poriadku a len nám povedia, že proste sa to stalo...Pani doktorka mi na moju otázku, kedy môžeme s manželom znova rozmýšľať o bábätku povedala, že najskôr o 4 mesiace (koľko trvalo tehotenstvo, toľko pauza). Avšak pred 6 dňami som si urobila tehotenský test a vyšiel pozitívny. Niekoľko dní som mala ružovkastý, miestami svetlohnedý až mliečny hlien, výtok (zhruba v tých dňoch som mala dostať menštruáciu). Mám veľké obavy z toho, čo teraz bude. Objednala som sa 30.5 na vyšetrenie, ale veľmi sa bojím toho, čo mi povie. Aký je Váš názor? Je moja maternica už pripravená na ďalšie tehotenstvo? Myslíte, že teraz by to mohlo vyjsť a že bude tehotenstvo aj vývoj bábätka prebiehať v poriadku? Alebo sa mám pripraviť na to, že mi nepovie nič dobré? Nechcem si tým opäť prejsť. Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po zákroku sa odporúča vyčkať aspoň 2 - 3 menštruačné cykly z dôvodu regenerácie maternice a lepšieho pripravenia na uhniezdenie oplodneného vajíčka. Pri príliš skorom otehotnení po zákroku sa zvyšuje riziko potratu, ale aj normálne tehotenstvo nie je vylúčené.