Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Uhniezdenie

    , Autor: eliska-3

    Dobrý deň,včera poobede 7 dpo som zacítila vlhko na nohavičkách tak som šla chytro na wc a mala som hojny výtok s prímesou krvi,ale viac už potom nie. Neskôr ma začalo boliet podbrusko ako pri ms trvalo to pár minút,ale táto bolesť sa opakovala niekoľko krát ešte aj v noci. Myslíte že to mohlo byť uhniezdenie? Alebo nejaký zdravotný problém,test som si spravila dnes ráno bol negatívny.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero, odsledujte si to, eventuálne vyčkajte na ďalšiu menštruáciu. Ak by sa ťažkosti opakovali, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Úder do brucha

    , Autor: Maty134

    Dobrý deň 5rocny syn má kopol pri hre do spodnej pravej časti brucha dosť silno. Nekrvacam. Avšak chcem sa opýtať snažíme sa o bábo a som pár dní po oplodnení môže takýto úder mať vplyv na uhniezdenie. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností to na možné otehotnenie nebude mať vplyv. Nemusíte sa obávať.

  • Nízke Hcg

    , Autor: Simad

    Dobrý deň pán doktor,

    som 13. deň po IVF a hladina Hcg je iba 96, má to ešte šancu takéto tehotenstvo? V utorok ma čaká kontrolný odber. A môže aj choroba (zápal priedušiek)mať za následok nízku hladinu Hcg?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe jednej hodnoty beta HCG sa nedá jednoznačne vyjadriť a stanoviť prognóza. Určite je potrebné stav odsledovať a beta HCG skontrolovať. Podľa výsledku kontrolného vyšetrenia sa následne určí ďalší postup. Ak ste mali teplotu alebo je prítomný zápal v organizme, je možné, že to mohlo mať vplyv na uhniezdenie. Na samotný výsledok beta HCG to však nemá vplyv.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Klaudiaa

    Dobrý večer chcem sa spýtať som v 4 týždňi tehotenstva a dneska som si vsimla cez deň také slabo. Hnedé špinenie a večer zasa sa. Objavila taka svetlá krv. Viete mi povedať či to môže byt uhniezdenie embrya. Som na nervy. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tmavohnedé, či krvavé špinenie, či zakrvácanie do 16. týždňa je najčastejšie tvorené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Niekedy sa objavuje tmavohnedý výtok, čo značí vyplavujúcu sa starú krv. Odsledujte si to. Zbytočne sa však nestresujte. Pri silnejšom krvácaní, bolestiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Skúsiť môžete užívať Ascorutin v dávke 3x1 tabletka.

  • možné tehotenstvo

    , Autor: Ada123

    Dobrý deň, prosím vás mám otázku. Môj cyklus je v rozmedzí od 27 - 30 dňový, včera na 25DC som si našla na nohaviciach kus ružového vytoku, ozaj len máličko, v ten deň som sa cítila byt unavená a mala som pocit zvýšenej horúčky len som nemala doma teplomer tak som si nemohla zmerať teplotu, tak isto mám zvýšené akné . Dnes mám už len silný mliečny výtok a cítim take jemne pobolievanie v podbrušku a mám citlivé prsia. Je možné, že sa jednalo o uhniezdenie vajíčka? A kedy si mozem spraviť najskôr test aby mi mohol ukázať pripadne pozitívny výsledok ? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jednalo o uhniezďovanie vajíčka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Covid na začiatku tehotenstva

    , Autor: Bartn

    Dobrý deň, prosim aký môže mat vplyv covid na veľmi skóre tehotenstvo? Mam potvrdený covid a bojím sa že som zároveň aj tehotná, ešte len v štádiu pred uhniezdenim vajíčka. Mam aj vysoké teploty a užívala som paralen. Môže toto vsetko poškodiť plod ak budem naozaj tehotná?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte potvrdené tehotenstvo a nad tehotenstvom uvažujete len pre nechránený pohlavný styk, o tehotenstve sa ešte nedá hovoriť. Áno, samotný fakt, že organizmus je oslabený a má horúčky, môže mať vplyv na uhniezdenie. Čo sa týka samotného vírusu SARS-CoV-2 a jeho vplyvu na tehotenstvo, nie sú ešte dokončené štúdie, hlavne z Číny, ktoré by dokazovali vplyv vírusu na vznik prípadných vrodených chýb alebo porúch.