Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,086 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Malý plod

    , Autor: odbornik6

    Pani doktorka, dnes som bola na ultrazvuku som v 7tt + 6 dní a plod meral 3,7 mm, žltkový vak 5,1 mm, akcia srdiečka bola,. Nie je to málo 3,7 mm, myslím si ze ovuláciu som mala neskôr. Je to v poriadku, mám strach.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    veľkosť je trošku menšia ako by v daný týždeň mala byť, no nemusíte sa dopredu strachovať, je možné, že je to spôsobené tým, že k otehotneniu došlo naozaj neskôr, potom sa termín pôrodu upraví. Dôležité je ako za týždeň babätko narastie.

Podobné otázky

  • Prietoky

    , Autor: Krasti

    Dobry den p. doktor! Chcem sa Vas opytat na hranicne hodnoty prietokov, na to, za akych podmienok este dieta mozu drzat do porodu, aby mu nehrozili nejake velke nasledky. Vraj sa tie prietoky pocas tehotenstva menia. Som v 38+2, zistili mi v 36+5, ze babatko je mensie o cca 3 tyzdne, a vraj ma zhorseny prietok do mozgu. A to po poslednom usg v 32.tt kedy mi ich merala obvodna a vraj boli v poriadku. Co to vsetko zle moze po narodeni obnasat? Som hospitalizovana, CTG vysledky mam vraj ukazkove, robia mi ich 3x denne. Je mozne, ze babatko by trpelo nejakym nedostatocnym okyslicovanim, ktore ho dozivotne poznaci? A dokazalo by aj napriek tomu vykazovat take dobre vysledky z CTG? Uz chcem pocut realne moznosti. Alebo moze ist aj napriek tomu o konstitucne maly plod? Partnerova mama je takeho drobnejsieho vzrastu, my sme inak obaja vyssi, partner je dost stihly, ja hmotnostne akurat. Pocas 28 az 32.tt som ani ja sama nepribrala. Az po 32.tt to islo nahor o 3 kg. Dakujem pekne za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak by boli prietoky až natoľko patologické, že by ohrozovali plod, už dávno by ste boli po cisárskom reze. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnotiach sa nebojte pýtať lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná.