Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,410 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Oplodnenie a maly plod

    , Autor: Simkaaa

    Dobrý deň.
    Čakám druhé dieťa, už 5mesiacov nedojčím, poslednú menštruáciu som mala 26.9. K nechranenému styku došlo iba raz a to 16.10. Ovulacia vychádzala podľa mojej kalkulačky na 19.10. Pred týždňom keď som prišla ku gyn pre potvrdenie tehotenstva a ten mi podľa veľkosti plodu nameral 6t a 1den , dnes to bude teda 7t a 1den. Mne to vôbec nevychádza. Myslite žeby mohol byt nejaký problém s plodom? Podľa mojich výpočtov by som mala byt 10t1den. V inom dni nedošlo k styku.
    Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak došlo k oplodneniu 16.10.2023, dnes by ste mali byť 8+2 týždeň tehotenstva. V tomto týždni tehotenstva je to všetko alebo nič. Ak je na USG všetko v poriadku, akcia srdca je prítomná, nemusíte sa obávať. Spomínaná odchýlka mi nie je celkom jasná. V tomto týždni sa však nemôže jednať o zaostávanie rastu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.