Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pálenie pri močení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, som 5 dní po pôrode a cítim bolesť a pálenie pri močení. Tak mojou otázkou je, či náhodou ak som prechladla, môžem urologický čaj ak kojím? Neuškodí to novorodencovi?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané pálenie pri močení môže mať viacero príčin. Ak ste boli cievkovaná pred, počas alebo po pôrode, môže to byť spôsobené podráždením sliznice močovej rúry. Pálenie môže súvisieť aj s pôrodným poranením, ak ste boli šitá v oblasti ústia močovej rúry, či na pyskoch. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti pôrodu, či druh a rozsah pôrodného poranenia, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ste šestonedieľka a patríte ešte pod zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili. Určite odporúčam dostatočný pitný režim (2 - 2/12 litra tekutín denne). Urologický čaj piť môžete. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili, kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Pálenie pri močeni v sestonedeli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,
    som presne 19dni po porode a od včera pociťujem pálenie pri moceni,najhoršie je to na konci a par sekúnd po.. Naposledy som take mierne palenie pocitovala v pôrodnici,teda par dni po pôrode,ale teraz je to omnoho nepríjemnejšie.
    Rodila som prirodzene,bez nástrihov a poranení.
    Používam lactacyd na citlivú pokožku a mám aj problémy s hemoroidmi. Sem tam pociťujem aj svrbenie,no to pálenie je teraz väčší problém,nakoľko nerozumiem prečo sa to objavilo znovu a oveľa intenzívnejšie až po nejakom čase.
    Ďakujem pekne za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodné je realizovať vyšetrenie cievkovaného moča a na základe toho nasadiť potrebnú liečbu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.

  • Potrat

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň som týždeň po chirurgickom potrate, chcem sa informovať či je normálne mať silnejšie zapachajuce krcavacanie počas toho,dr mi predpísala tabletky macmiror lebo pocítujem miernejšie svrbenie pošvy a mierne pálenie pri močení.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas špinenia, či krvácania nemá veľký zmysel aplikovať vaginálnu liečbu. Špinenie by malo do týždňa po výkone ustáť. Nevylučujem, že sa môže jednať aj o počínajúcu vaginálnu infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Hojenie hradze po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa opýtať na hojenie hradze po pôrode, rodila som 30.10.2020 a stále pociťujem pálenie pri močení. Nepoužívam teraz ani gél na intímnu hygienu, pretože to dosť štípe. Môj spádový gynekológ mi pri prehliadke po 600nedeli povedal, že sa hrádza pomalšie hojí, preto tie pálivé pocity, ale nepovedal mi, či si mám kúpiť niečo na rýchlejšie hojenie. Existuje taký prípravok? alebo len musím počkať, kým sa mi hradza zhojí prirodzene? Po pôrode mi pani doktorka odporučila Dermochlorofyl...mám ho používať opätovne?
    Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, DermoChlorophyl si môžete aplikovať. Čo sa týka hojenia, neviem sa bez videnia nálezu k tomu vyjadriť.