Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotna

    , Autor: Hanik Kov

    Dobry den pan doktor
    Vcera vecer som si aplikovala krem jenemazol a dnes rano som zistila ze som tehotna podla clearblue test cca 2 az 3 tyzden
    Je to velky problem ohrozila som plod? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, zárodku ste neublížili. Preparát sa môže používať aj počas tehotenstva.

Podobné otázky

  • Dusana

    , Autor: Dusankapatrik

    Dobry vecer prajem prepacte ze vas takto neskoro otravujem ale mala by som na vas prozbu pan doktor som tehotna 16 tyzne tehotna a bojim sa ze ket budem v 19 tyzdny take zase budem mat potrat co by som mala podla vas urobit keby som chcela moje dieta zachranit dakujem za pochopenie .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď chápem Vaše obavy, ak sú výsledky všetkých vyšetrení v norme, nálezy sú primerané, nevidím dôvod na obavy. Keďže však nepoznám príčinu predchádzajúcich potratov, ani nálezy doteraz realizovaných vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorých v prípade ťažkostí alebo nejasností kontaktujte, prípadne navštívte.

  • Dusanka

    , Autor: Dusankapatrik

    Dobry vecer prajem som tehotna son v 15 tizdni deti este nemam ale mala som 4 potraty v 19 tyzdni bola som na visetrenie na geneticke s manzelom a visledky prisly dobre a dalsie visetrenia tez boli dobre he mozne ze vinosim Toto babëtko dakujem za pochopenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste v minulosti potratili 4 krát vo vyššom týždni, je potrebné realizovať okrem genetického vyšetrenia aj hematologické, endokrinologické, prípadne aj imunologické vyšetrenie. Keďže však nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, informácie a okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť k možným príčinám opakovaných potratov. Samozrejme, je možné že toto tehotenstvo bude úspešné.

  • Rizikove tehotenstvo

    , Autor: Patricia92934

    Dobry vecer prajem.Od 2rokou som epilepticka.som.tehotna a som 12tyzdni.krv a moc su poriadku.Dnes som bola v poradni a sestricka mi namerala tlak 139/101.a na druhy pokus 153.ked mi merala druhy krat tlak tak pocas merania som sa smiala.mohlo sa stat ze tlakomer zle ukazal?a ked idem domou tak chodim po schodoch.Ked lezim v posteli tak citim take steklenie.A neurologicka mi do lekarskej spravy napisala acidum folicium neviem naco sa to pouziva.Som.aj alergicka na Biseptol.Poradite mi.Prajem pekny zvyšok večera.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže sa ešte v 12. týždni preeklampsia neprejavuje, príčin zvýšeného tlaku krvi môže byť viacero. Určite to netreba podceňovať, nemáte mať čo taký tlak. Takto sa Vám však k okolnostiam merania tlaku krvi, ani celkovo bližšie objektívne vyjadriť neviem. Ak budú pretrvávať aj naďalej vysoké hodnoty tlaku krvi, je potrebné navštíviť internistu, či kardiológa, ktorý Vám na základe vyšetrení a zistení nasadí potrebnú liečbu.

  • Je to teda tehotenstvo?

    , Autor: Fvnmˇcb


    Dobry je podla vas normalna hodnota 400 hcg koncom 4tt?
    Všetky tehotenské testy ktoré som robila boli pozitívne.
    Poslednu menstruaciu som mala 2.9 a na odbere krvy som bola 2.10.
    Dnes ma informovali ohladne vysledkov citujem “Mala ste trošičku zvýšené hcg 400, takže môže to byť aj tehotenstvo”
    Neviem naozaj ako to mám chápať. Sú teda výsledky dobré a som teda tehotná?
    Poprosím aj Váš odborný názor. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ste tehotná. Je to však extrémne skoro diagnostikované tehotenstvo. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, takže ste si testy realizovali veľmi skoro. Na USG ešte tehotenstvo nebude vidieť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, je vhodné USG vyšetrenie zopakovať o 10 až 14 dní. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Cisársky rez č. 3

    , Autor: miska22

    Dobrý deň pán doktor.
    Mala som dva pôrody sekciou. Počas výkonu druhej sekcie mi boli zistené komplikované zrasty. Sekciu mi robil skúsený doktor, ktorý má na starosti rizikové pacientky (ja som riziková nebola, len mal zrovna službu) a teda skúsenosti so sekciami má bohaté. Celá sekcia bola sprevádzaná rozhovormi, že on normálne nevie čo ešte môže rezať a čo už nie, čo je väzivo, bolo cítiť napätú atmosféru. Na pooperačnú izbu mi prišiel povedať, že za svoju prax videl všeličo, ale ja som ho poriadne potrápila. Od tejto druhej sekcie prešlo 6 rokov. Moja otázka je, že či by bolo v mojom prípade veľmi riskantné podstúpiť tretiu sekciu?
    Ďakujem za Váš čas a odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už tehotná, určite bude pôrod vedený plánovaným cisárskym rezom. Ak ešte len rozmýšľate nad tretím tehotenstvom, je potrebné to dôkladne zvážiť. Najvhodnejšie je sa pýtať operatéra, ako to vidí on, vzhľadom k nálezu počas posledného cisárskeho rezu. Ja sa Vám takto neviem objektívne vyjadriť.