Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,302 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotna

    , Autor: Hanik Kov

    Dobry den pan doktor
    Vcera vecer som si aplikovala krem jenemazol a dnes rano som zistila ze som tehotna podla clearblue test cca 2 az 3 tyzden
    Je to velky problem ohrozila som plod? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, zárodku ste neublížili. Preparát sa môže používať aj počas tehotenstva.

Podobné otázky

  • Druha sekcia

    , Autor: luciav

    Dobry den, chcela by som sa opytat vzhladom na vrodene neurologicke vady ( spina bifida aperta) a stupnujuce bolesti pocas tehotenstva mi bola odporucena sekcia (september 2018) v celkovej anesteze vzhlasom aj na velmi krivu chrbticu. Prebehla bez problemov aj hojenie holo v poriadku.
    Teraz som druhy krat tehotna, bolesti sa mi zacinaju pridruzovat znova, chcela by som sa opytat ci je potrebne znova odporucenie od neurologa na vykonanie sekcie alebo uz nie a bude stacit, ze uz raz sekcia vykonana bola.

    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tomto prípade je u Vás už gynekologická indikácia - stav po cisárskom reze, preto nie je potrebná neurologická indikácia.

  • Pôrod

    , Autor: Mirka27op

    Dobrý deň .chcela by som sa opýtať 28.5.2021 som predčasne porodila 28tt 570g dievčatko cisárskym.moj druhý predčasný pôrod,oba cisárske.Dna 29.5.2021 som odišla z nemocnice . Do teraz bolo všetko v poriadku no zrazu mám bolesti podbrušku a brucho ako kebyže som tehotná....celé tehotenstvo som mala 82.5 kg potom som schudla na 76kg .Chcem sa opýtať či môžem byť znovu tehotná,keďže s priateľom máme radi sex začali sme dosť skoro ....asi týždeň dva po cisárskom ale veľmi opatrne....dávame si pozor aby som znovu neotehotnela aj keď ešte chcem ďalšie dieťa ale viem že maternica potrebuje viac času.Mozem otehotnieť aj s "kvapkami lásky"????alebo to môže byť iný problém a mala by som nastivit svojho gynekológa?Jazvu mám zahojenu no sem tam má ešte páli,boli a cítim také akoby ťahanie na ľavú stranu ako keď som mala ešte stychy.co mám robiť?mám s aby že sme niečo s partnerom pokazili? Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, šestonedelie, ani obdobie kojenia nie je antikoncepcia, takže ak ste mali nechránený pohlavný styk, otehotnenie sa vylúčiť nedá. Ak máte v anamnéze už dva cisárske rezy, otehotnenie ani nie dva mesiace od operácie by bolo extrémne rizikové. Maternica sa po výkone hojí šesť mesiacov, preto sa odporúča otehotnieť najskôr rok až rok a pol od výkonu. Takto sa Vám k príčine ťažkostí neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Pačajka

    Zdravím chcem sa spýtať, som po kyrete 3 mesiace.. A tehotenský test mi ukázal že som opäť tehotná.. Chcela by som sa informovať či by bolo možné ísť ešte raz na zákrok.. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak hovoríme o umelom prerušení tehotenstva na vlastnú žiadosť, je tam zákonom stanovené kritérium minimálne 6 mesiacov od posledného zákroku, takže nespĺňate kritériá.

  • Prietoky

    , Autor: Diana321

    Dobrý deň pán doktor som tehotná v 33/5 týždni a dnes mi namerali zvyšné prietoky 0.80 všetko ostatné je vraj v norme BP 33/6 HC 33/6 AC 32/6 FL 33/3 komplex biometria 33/3 EFW 2171g S/D5. 00 BFC1-2... neviem ci sa mam obávať tých prietokov aj keď dieťatko prospieva a plodovej vody je dosť čítala som ze pokiaľ dieťatko je dosť veľké tak sa niet čoho obávať tak neviem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, biometria, teda meranie jednotlivých parametrov plodu, na základe ktorých softvér prepočíta kompozitný vek a odhadovanú hmotnosť, je jedna vec a prietoky krvi v pupočníku sú vec druhá. Ak je dlhodobo patologický prietok krvi pupočníku, má to za následok okrem iného aj rastovú retardáciu plodu, teda, že plod zaostáva v raste. Predpokladám, že hodnota 0.80 je hodnota RI (rezistenčného indexu), ktorá je rovnako ako hodnota S/D 5.00 v pásme patológie. Hodnota prietokov záleží do istej miery aj od hydratácie organizmu, hlavne v tomto teple to môže mať vplyv. Obávať sa zbytočne nemusíte. Keďže však nepoznám žiadne bližšie výsledky vyšetrení, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • menštruacia

    , Autor: hmnm

    dobrý den chcem sa opytat tehotna nie som ale urobila sa mi taka čiarka slaba tmava na bruchu v prostriedku neviem z čoho pohlavny styk som mala v 1 mesiaci z ochranou a nato som si robila test v 2 mesiaci koncom a vyšiel nega dvar krat tak som to neriesila ale ta čiarka ma dost fascinuje

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jedná sa asi o hyperpigmentáciu (chloasma, linea fusca), ktorá je dôsledkom estrogénom spôsobenej zvýšenej produkcii melanínu. Je to charakteristické hlavne pri tehotenstve. Príčin môže byť viacero, žltohnedá škvrna vzniká pod hormonálnymi vplyvmi napríklad aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.