Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,417 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Pôrod

    , Autor:

    Dobrý deň. Prvý pôrod som mala spontánny, druhý sekcia kvôli zvýšeným protilatkam ,potom dve operácie slabinoveho pruhu a teraz by som chcela rodiť spontánne. Myslíte že by to bolo možné? Teraz sa mi protilatky nezvyšujú. Poprípade môžem požiadať o spontánny a keby náhodou tak mi vedia spraviť sekciu? Dr spomínal ešte pred otehotnenim že tehot.neodporuca že mám tenkú jazvu po poslednom pôrode. Má to niečo spoločné s týmto budúcim pôrodom? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spontánny pôrod po predchádzajúcom cisárskom reže, tzv. VBAC je za istých okolností a podmienok možný. Jednou z najpodstatnejších podmienok je hrúbka jazvy maternice. Ak je hrúbka jazvy tenká a nedostatočná, je nutný pôrod cisárskym rezom pre vysoké riziko prasknutia maternice, čo by mohlo mať fatálne následky.

Podobné otázky

  • Porod

    , Autor:

    Dobry den som tehotna v 34 tyzni us asi tri dni mam dost caste a silnejse boleste v podbrusku a v lavej strane bruska.. A citim ako babo sa tlaci na lavej strane dolu z hlavicku.. A boli ma aj lava strana chrbta ako keby niekto bodal nozom do chrpta ustupuje bolest ale dost casto sa aj vraca.. Moze sa jednat o bliziaci sa porod.. Na 32 tyznov tehotenstva babo vazilo 2400 gr je mozne aby som skor porodila.. Vopred dakujem za odpovet..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám objektívne neviem bližšie vyjadriť. Spomínané ťažkosti môžu znamenať poslíčkov, ale príčina môže byť aj v obličke a močovode tlakom maternice na močovod. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Spadnutý močový mechúr

    , Autor:

    Dobrý deň mám otázočku po prvom pôrode mám spadnutý močový mechur. Druhý pôrod som mala akútnu sekciu a teraz som požiadala o sekciu zo sterilizaciou ktorú mi odmietli urobiť popri sekcii ok a teraz otázka môžem rodiť spontane cez spadnutý močový mechúr mám ho úplne dole spadnutý ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže nepoznám bližšie okolnosti, nevidel som nález, je veľmi tažké sa takto objektívne bližšie vyjadriť. Rodiť sekciou ale môžete. Tým, že ste už po jednom cisárskom reze, môžete si vybrať spôsob pôrodu.

  • Pôrod

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Dnes som 33+1 tt ale bábätko je o nejaké cca 9dni od začiatku väčšie. Chcem sa však opýtať, po poradni u svojho zistil ze mám hrdlo na 2,5cm,uzavrete ale polotuhe a hlavička nalieha na PV. Som druhorodicka a dr vravel iba ze ak by boli nejaké bolesti mam ísť rovno do nemocnice. Chcem sa opýtať na Vás názor či môže hroziť nejaký predčasný pôrod a pripadne ak aj áno aké má bábätko šance v takýchto týždňach. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nález máte v poriadku. Nemusíte sa obávať. Samozrejme, pri bolestiach, krvácaní alebo podozrení na odtok plodovej vody navštívte Vášho obvodného gynekológa, alebo nemocničné zdravotnícke zariadenie.

  • Sc

    , Autor: Janka666

    Dobrý večer som v 36tt a dnes ma dr poslala sa objednať na sc. Syn narodení v 2010 na sc mal 4100g a mala som vysoký tlak. Druhý pôrod sc v roku 2015 dcéra 3600g tiež som mala vysoký tlak. A teraz mi dr povedal že môžem rodiť vaginalne. Lebo je tam odstup 5 rokov trošku tomu nechápem a začínam mať aj strach. Da sa to aj normálne??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste po dvoch sekciách, aj napriek odstupu piatich rokov je jednoznačne odporúčané ukončiť tehotenstvo cisárskym rezom. Aj napriek všetkému môžete žiadať o cisársky rez.

  • zatazovy oxytocinovy test pred terminom

    , Autor:

    Dobry den, mam podstupit zatazovy oxytocinovy test a som 36+2 a obavam sa ze tym sa mi vyvola porod, je to mozne? Mozem to odmietnut? Este nechcem rodit, este je babo male. Dovod na to je ten ze mam zvyseny tlak som hospitalizovana a chcu zistit ako bude na to maternica a babo reagovat ale porod este vyvolavat nechcu, ze dieta je este male na tento tyzden. U internistu vysledky dobre, bielkovina v moci hranicna hodnota. Tlak 150 na 100 ale niekedy aj 120 na 80. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, oxytocínovým záťažovým testom sa Vám pôrod nespustí, podáva sa infúzia s 1 jednotkou oxytocínu, ktorá sa pustí rôznou rýchlosťou, zisťuje sa ako by plod reagoval na stres. Čo sa týka celkového stavu a okolností, keďže ich nepoznám, ako ani výsledky vyšetrení, neviem sa bližšie vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach sa pýtajte ošetrujúcich lekárov.