Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pôrod

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Termin pôrodu mam 8.9.2024.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k dnešnému dňu ste v 36+4 týždni tehotenstva, teda ste v 37. týždni tehotenstva, konkrétne je dnes štvrtý deň 37. týždňa tehotenstva.

Podobné otázky

  • Sekcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Posledné 3tehotenstva som mala rizikové potrat v 22tt ďalší pôrod v 37tt a posledný v 35tt ležala som asi pol tehotenstva v nemocnici na infúziách pre udržanie tak dúfam že mi to schvália mňa len zaujíma či by by mi na moju žiadosť urobili sekciu 31.12.2024 mám termín vďaka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak to Vám ja neviem povedať. Je potrebné sa informovať v danom zdravotníckom zariadení, kde by mal byť výkon realizovaný, či je možné mať termín sekcie 31.12. Termín sekcie sa stanovuje podľa istých podmienok a okolností, štandardne 7 - 10 dní pred termínom pôrodu.

  • Spontánni pôrod

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrí deň pán doktor kcela som sa spýtať odvas a poradiť som tizden po spontánnom pôrode a z nemocnice mi prepísali injekcie na riedenie krvi ale Keť si ich pichnem ráno do ruki nohi mi puchnu a ide na mňa ospalosť ďakujem vopred za otpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne sa jedná o alergickú reakciu na daný preparát nízkomolekulárneho heparínu. Odporúčam navštíviť zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili, kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť, pripadne Vám zmenia preparát nízkomolekulárneho heparínu. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Indikácia na plánovanú sekciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som 3 a pol roka po akútnej sekcii - pôrod 43/2tt, dlho som prenášala, zelená plodová voda, slabé ozvy a malý už nemal kyslík.
    15 rokov sa liečim u endokrinológa na zníženú funkciu štítnej žlazy - mám 1 príštitné teliesko a mikrocystu vzniknutú po pôrode. Malý má vrodenú zníženú funkciu ŠŽ - od narodneia berie lieky. Mám odporúčanie od endokrinologičky na plánovanú sekciu pri druhej gravidite. Po skúsenosti z prvého tehotenstva sa aj ja prikláňam k plánovanej sekcii. Je to postačujúci dôvod aj pre gynekológa? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste už po jednom cisárskom reze, môžete odmietnuť rodiť spontánne. Máte indikáciu na cisársky rez - ako stav po sekcii.

  • VBAC

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, aký máte názor na vaginálny pôrod po sekcii s rozdielom 2 a pol roka? Samozrejme v prípade, že sú splnené podmienky. Je podľa Vás bezpečnejšie absolvovať ďalšiu sekciu alebo sa pokúsiť porodiť vaginálne?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú splnené všetky podmienky, jazva nie je bolestivá a na USG sa javí dostatočne hrubá, dá sa vyčkať do termínu pôrodu, či sa pôrod nerozbehne samovoľne a skúsiť prirodzený pôrod po cisárskom reze. Termín cisárskeho rezu na termín, či pár dní po termíne, ako aj realizácia predoperačných odberov je však vhodná. Samozrejme, ak ste už po jednom cisárskom reze, máte právo sa rozhodnúť a vybrať si rodiť plánovaným cisárskym rezom.

  • Vyvolanie porodu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan Dr., dostala som ako odporucanie dat si deci cerveneho vina aby som telu dopomohla vyvolat porod. Myslite ze je to bezpecne?( cele tehotenstvo som nevypila ani kvapku samozrejme)... Teda myslite ze to realne moze pomoct?
    Uz som 41+1 skusam vsetko mozne od zvysenej fyz.aktivity,schody,pohl.styk aj 2x denne,tepla vana,sprcha nic nezabera...uz som zufala a chcem sa vyhnut vyvolavaniu v nemocnici.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, deci červeného vína Vám určite nepoškodí, či to ale spustí pôrod je otázne. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť.