Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,452 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rada

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dnes som bola na ultrazvuk ,dr nic nevidel.
    Bola som aj na odber HCG,vyšiel mi 2,7..
    Dr vravel ze tehotna niesom podla krvi.
    Je možné ze mi este ukaze tehotenstvo.
    Posledna menstruacia bola 4.10
    Posledny nechraneny styk som mala 14.9
    Tymto teda mozem tehotenstvo vylúčiť?

Podobné otázky

  • Zapal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň a ešte by som sa rada spýtala , volali mi teraz od dr ze z cytologie vyšiel zapal , nejaké zápalové hodnoty .
    Mohol aj zapal spôsobiť ze sa prestalo vyvíjať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu sa nedá bližšie objektívne vyjadriť. Áno, nevylučujem, že infekcia mohla spôsobiť potrat. Najvhodnejšie je sa pýtať ošetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy, informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám budú vedieť vyjadriť.

  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.

    Budem mať možno trošku hlúpu otázku, ale rada by som počula Váš názor.
    S priateľom praktizujeme prerušovaný styk už viac ako 5 rokov, vždy "úspešne" bez tehotenstva. O dieťa sa síce nesnažíme, ale ani nechránime- nechávame to na náhodu. Poslednú menštruáciu som mala zvláštnu, celkom slabú- vždy krvácam 5 dní, teraz to bolo 2-3 dni a veľmi málo krvi. Väčšinou si aj viem odsledovať ovuláciu podľa výtoku a bolesti vaječníkov. Tento mesiac som ovuláciu mala pravdepodobne 2.8. aj to som si odkontrolovala pomocou aplikácie, ktorá sa väčšinou zhoduje s mojimi plodnými dňami. Neriadim sa podľa nej, ale chýbali mi tie spomínané typické ovulačné znaky (alebo boli slabé a prehliadla som ich). V spomínaný deň sme mali s priateľom prerušovaný styk a to, že som v ten deň pravdepodobne ovulovala som zistila až neskôr. A teraz k pointe.. Pred pár dňami som si všimla že ma jemne bolia prsia na rôznych miestach- občas slabé akokeby pálenie, inokedy pichanie a potom zase nič. Taktiež bradavky boli pri stačení mierne bolestivé- dnes už opäť nič. 2 dni dozadu som začala pociťovať bolesť v oblasti krížov a občasné pichanie v podbrušku. Menštruácia sa mala dostaviť včera, ale zatiaľ nič. Tehotenské testy som si robila posledných 6 dní, a všetky vrátane dnešného sú negatívne.
    Bolesť pŕs môže byť spôsobená aj podprsenkou a ten chrbát ma môže bolieť aj z práce.. netuším. Je tu možnosť že som tehotná?
    Ospravedlňujem sa za dlhší text a vopred ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpkladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk samozrejme nie je antikoncepcia. Tehotenský test ná zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, rovnako tak pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Užívanie vitamínu D po KET

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už dávnejšie mi gynekológ zistil, že mám nedostatok vitamínu D a odporučil mi ho užívať v hodnote 2000 aspoň pár mesiacov. Absolvovala som neskôr KET, ale bolo príliš nízke HCG, nevyšlo to. Teraz som opäť absolvovala KET, ale už cca 1-2 mesiaca užívam vitamín D v hodnote 2000. Rada by som sa opýtala, či je to vhodná dávka, alebo je potrebné znížiť hodnotu, aby to nemalo negatívny vplyv na možné tehotenstvo. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem, aké hodnoty vitamínu D máte aktuálne. Ak máte zníženú hladinu vitamínu D, spomínaná dávka Vám nepoškodí. Vitamín D je v tehotenstve dôležitý pre zdravie matky aj plodu. Jeho dostatočný prísun podporuje správny vývoj kostí, zubov a imunitného systému. Tehotným sa odporúča užívať doplnok vitamínu D cca 1000IU denne. Ak máte hodnoty vitamínu D v norme, môžete znížiť užívanie spomínaného preparátu na obdeň.

  • Mozem jest cinu??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den som 10tt a rada by som si na rychlo spravila cinsku omacku co je v sacku,no obsahuje to maltodextrin a vino a trosku soje . Len neviem ci tu omacku mozem jest. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínanú omáčku môžete jesť. Ak by ste si pozreli zloženie všetkých potravín, ktoré konzumujete, myslím si, že tretinu až polovicu by ste nejedli.

  • Vložky Shuya Health

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    neviem, že či to mám brať ako problém alebo ako reakciu na tú vložku, že mám pocit takého chladenia tam "dole". Začala som používať vložky Shuya Health kvôli výtokom. Stáva sa mi teraz akosi príliš často, že sa mi robia zápaly na vonok. Že mám svrbenie tam dole. Ale ako som začala užívať tieto, tak mám pocit, že je to už lepšie. Že ma to tak nesvrbí ako predtým. Neviem, že či sú to nejaké liečivé vložky alebo prečo mám taký pocit , že ma to tak zvláštne chladí. Nezačne to hneď , ale po nejakých pár minútach. Potom to tak chladí dlhšie a následne to potom aj prestane. Nerozumiem tomu. Pretože iné intímne vložky mi robia zle.
    Neviete mi prosím poradiť?

    Budem rada za vašu odpoveď. Pekný deň prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané vložky veľmi nepoznám a nemám s nimi žiadne skúsenosti, preto Vám asi veľmi neporadím. Pozeral som zloženie vložiek a čisto teoreticky môžu ich zložky spôsobovať chladivý pocit. Ak Vám nevyhovujú, viete ich zmeniť. Ak Vám však naopak vyhovujú a nepríjemný chladivý pocit po chvíľke odozneje, nevidím dôvod, prečo by ste ich nemali aj naďalej používať.