Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ornibel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadne antikoncep.kruzku Ornibel. Minulý mesiac som ho mala zavedený prvý krát normálne po 21dn.prisla 7dn pauza a v nej menzes. Po týždni som nasadila druhý krúžok ale začali mi nežiaduce účinky (migrény, bolesť brucha, výtok) a tak som ho po 3 dňoch vysadila( od piatka do nedele zavedený) do 3 dňoch mi opäť prišiel menzes ani nie 10 dní od poslednej menštruácie. Chcem sa spýtať ak by som v tomto období najbližšom otehotnela mohlo by to značiť nejaké komplikácie alebo nebezpečenstvo pre plod keďže mi ornibel asi rozhádzal cyklus a mala som ho zavedení pár dní? Ďakujem za odpoveď a váš čas

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je normálne, že aj napriek krátko zavedenému hormonálnemu antikoncepčnému krúžku došlo ku krvácaniu. Je to zo spádu hormónov. Neodporúča sa teraz aspoň mesiac dva otehotnieť. Ak by však aj došlo k otehotneniu, nič zásadné by sa nedialo. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý vecer chcela by som sa opytať 29.12 som mala len maznanie stym ze sa urobil mimo mna potom dal do vaginy penis a potom ho vytiahol sex nebol kruzok som mala zavedeny ornibel je tam moznost tehotenstva test je negat 5.1 som si vybrala kruzok menstruaciu som nedostala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali v čase styku zavedený antikoncepčný vaginálny krúžok, mali by ste byť pred tehotenstvom chránená. Odsledujte si to. Pokračujte v správnej aplikácii vaginálneho antikoncepčného krúžku.

  • Ornibel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím Vás o radu. Užívam ant. Ornibel a mala som zápal močových ciest a užívala som atb Ciprinol a vklady Nystatin. Po tých vkladoch sa krúžok začal úplne rozpadať a už sa mi aj úplne zlomil. Nemá zmysel si dávať ďalší lebo mám ešte 5 vkladov. Počkať na menštuáciu a dať si hneď nový? Mala som aj pohlavný styk, môžem sa spoľahnúť na ten krúžok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bol vaginálny antikoncepčný krúžok poškodený, jeho účinok mohol byť znížený až vymiznutý. Celkom nerozumiem, prečo ste neboli poučená o tom, že počas aplikácie vaginálnych preparátov nemá byť antikoncepčný vaginálny krúžok v pošve a v prípade potreby aplikácie vaginálnych preparátov sa musí aplikácia tejto formy hormonálnej antikoncepcie prerušiť a prispôsobiť okolnostiam ďalší postup. Za predpokladu, že ste mali pohlavný styk, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odporúčam vyhodiť spomínaný poškodený krúžok, doužívať spomínanú liečbu vaginálnymi preparátmi a nový krúžok si zaviesť pri príchode menštruačného krvácania. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, deň cyklu, ..., preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Mám predpisanu antk. Ornibel a mam si ju zaviesť prvy deň menzesu.
    Čo mám považovať za prvy deň menzesu, slabé farbenie co mavam cca dva dni, alebo až riadne krvácanie ? Ďakujem


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré ženy začínajú menštruáciu slabým špinením, či krvácaním. Ak je špinenie iba súčasťou predmenštruačného syndrómu a po ňom nastúpi štvor- päťdňové krvácanie, zaveďte si antikoncepčný krúžok v prvý deň krvácania.

  • Ornibel a menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať nikde nevidím ani v pribalovom letáku a ani na internete či má niekto skúsenosť s dlhšim ciklom menštruácie po nasadení ornibel antikoncepčného krúžku. Každá píše , že mala kratšiu menštruáciu ,alebo iba výtok . Ja mám už 7 deň a neviem či to je dobre . Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, či už tabletkovej alebo vaginálneho krúžku, hlavne v začiatkoch užívania, sa môže vyskytovať krvácanie prakticky aj počas celého cyklu. Nejedná sa však o menštruáciu. Je to pomerne časté, organizmus si musí na dávky hormónov zvyknúť. Malo by sa to postupne upraviť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.