Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Lomexin

    , Autor: Iva57

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Pred pár týždňami som mala problém so silnou mykózou a dala som si predpísať gynazol krém, ten mi však veľmi nepomohol a svrbenie stále pretrvávalo. Potom som si dole pri vstupe do pošvy našla také hrbolčeky alebo guličky viac pokope… môj gynekológ mi povedal že mi nezabral poriadne gynazol lebo som si predtým nespravila výplach s Rosalginom a tak mi všetok krém vytiekol a nemal taký účinok. A že tie guličky alebo výrastky sú zdurené slizničky z podráždenia. Predpísal mi Lomexin 2 tablety a než si zavediem prvú tabletu mám si spraviť výplach rosalginom a o 3 dni si dať druhú. Moja otázka je či to nemôžu byť genitalne bradavice alebo herpes … v minulosti som mala totiž pozitívny HPV vírus no dostala som len lieky a nijak zvlášť sa to neriešilo tiež som tam mala myslim nejaký vyrástok. A ak sú to len zdurené slizničky či to zmizne po tejto liečbe. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý by Vás v prípade nejasností mal odoslať na vyššie pracovisko do zdravotníckeho zariadenia.

Podobné otázky

  • Vracajuca sa mykoza

    , Autor: ladvinka

    Dobre ráno pan doktor. Idem si po radu. Trpím už šiesty rok vaginálnymi mykozami ,pár krát do roka ,no teraz mam už piaty mesiac za sebou vždy niake 2,3 dní pred menštruáciou. Už som zúfalá. Naposledy mi môj dr dal dalacin krem a medoflucon tabletky. To bolo v lete. Od vtedy som nebola lebo mi povedal ,že keď mi pomáhajú voľno predajne lieky tak ôk. Lenže stále to isté,canesten na vkladanie,clotrimazol 200,a teraz som skúsila lomexin. Ale nic vracia sa to stále. Skúsila som wobenzym,bylinky ktoré sú na to určené, každý deň zjem jogurt s kultúrou. Sladké nejem vo veľkom, cukor mam v poriadku z krvi. Pôjdem k dr,ale chcem vedieť co by ste mi poradili. Gynimun probiotika na jedenie alebo vkladanie? Pomôžu? Alebo co také? Alebo navštíviť imunológia,dr mi povedal,že môžem mať oslabenú imunitu sliznice. Poraďte niečo prosím. Niake účinné prípravky. Co napríklad boraxglycerinove čipky? Mohli by pomôcť na dlhšie? Partner nemá problémy a je vždy prelieceny. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu vplyvom porušenia vaginálnej mikroflóry. Skúste si realizovať najprv jednorázovo vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne aspoň 14 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, vkladať najlepšie na noc pred spaním. Skúsiť môžete aj Gynimun. Na trhu ich je však veľmi veľa a každej žene vyhovuje viac iný preparát. Rovnako tak si aplikujte vaginálne probiotiká po každej prípadnej návšteve wellness, bazéna, sauny, vírivky, mora, či po každom kúpaní aj v domácom prostredí. Rovnako tak počas užívania akýchkoľvek antibiotík, ako aj pár dní po ich doužívaní. Odsledujte si to.

  • Lomexin

    , Autor: ladvinka

    Dobrý večer pán doktor.Prosim vás, mam strašne svrbenie a výtok,a menzes mi mešká tri dni. Môžem si dat lomexin tabletu ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte alergiu na daný preparát, môžete si aplikovať túto jednorázovú tabletku. Odsledujte si to. Skúsiť si môžete ešte pred aplikáciou Lomexinu realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Lomexin 600

    , Autor: Martina333333

    Dobrý deň. Momentálne som v 22. týždni tehotenstva. V 19. týždni som užívala vkladacie tablety Macmiror a dnes mi pani doktorka predpísala tablety Lomexin 600. Môžu mať tieto lieky nejaký vplyv na bábätko, alebo sa nemusím ničoho obávať ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v II. trimestri sa spomínané lokálne aplikované preparáty môžu aplikovať. Na tehotenstvo to nemá vplyv. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Svrbenie a výtoky

    , Autor: Veroni_ka

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať uz dlhší čas mam problém so svrbenim od spodu Lekár mi predpisoval rôzne lieky antibiotika zinnat vaginalne capiky a nič nepomáhalo tak mi spravil stery na chlamýdie mykoplazmy.vysiel mi pozitívny ster na mykoplazmy tie som si už preliecila ,ale stále pociťujem svrbenie mam odskúšané macmiror polygynax lomexin krem fungolon jenamazol a rôzne lieky je ešte Prosím Vas niečo čo by mi pomohlo lebo je to už neznestitelne a nedá sa s tým fungovať teraz uzivam capiky bedatine ale jednu som si zaviedla večer a začalo to mierne páliť ma to tak palit koli tomu ze obsahuje jód aa lieči sa to alebo je to nejaká reakcia ?Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že máte reakciu na jód. Vplyvom opakovane užívaných antibiotík mohlo u Vás dôjsť ku vzniku bakteriálnej vaginózy porušením pH pošvového prostredia a zmenou vaginálnej mikroflóry. Skúste si dlhodobo aplikovať vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním.

  • Polygynax a Lomexin

    , Autor: amemic

    Dobrý deň, môj lekár mi predpísal Polygynax a Lomexin. Chcem sa Vás spýtať, či môžem počas liečby požívať alkoholické nápoje a či tieto liečiva znižujú účinky HA, respektíve či je po ukončení liečby potrebná preventívna ochrana aj inou formou. Tieto infomácie neboli uvedené v príbalových letákoch. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané preparáty na liečbu vaginálnej mikózy nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Počas liečby vaginálnej infekcie však odporúčam dodržiavať pohlavnú abstinenciu. Po preliečení si realizujte desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami.