Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Lomexin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor.Prosim vás, mam strašne svrbenie a výtok,a menzes mi mešká tri dni. Môžem si dat lomexin tabletu ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte alergiu na daný preparát, môžete si aplikovať túto jednorázovú tabletku. Odsledujte si to. Skúsiť si môžete ešte pred aplikáciou Lomexinu realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Lomexin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, môžem si vaginalnu tabletu Lomexin zaviest aj 2-3 dní pred očakávanou menštruáciou. Neodiali mi to menštruáciu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, Lomexin si môžete zaviesť aj teraz. Na menštruáciu to nebude mať vplyv. Vaginálna liečba sa neaplikuje počas menštruácie, iba mimo obdobia menštruácie.

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pri užívaní antibiotík ma začala svrbieť a páliť pošva, opuchli mi i vonkajšie rodidlá.. dnes ráno som mala i hnedý výtok.. v lekárni mi dali lomexin, ktorý som si dnes večer zaviedla a rovnako i mastičku fungicidin zvonka.. teraz sa výtok zmenil na ružový…
    Môžem po lomexine od zajtra užívať gynimum rapid?
    Jedná sa o vaginálnu mykózu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať o alergickú reakciu na antibiotiká. Napr. pri Amoksiklave zvyknú opuchnúť pysky a začervená celá vulva a je prítomné aj pálenie. Počas užívania antibiotík je vhodné preventívne nie len užívať probiotiká, ale si aplikovať vaginálne probiotiká počas celej dĺžky užívania antibiotík, ako aj týždeň o ich doužívaní. Odsledujte si to. Aplikáciou vaginálnych probiotík si nepoškodíte. Môžete si najprv realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a až tak začať s aplikáciou vaginálnych probiotík. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opakovaná mykóza - liečba lomexinom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o informáciu. Mam opakovane mykózy - potvrdené kultivačne u gynekóga ( jedná sa vždy len o kvasinkovú infekciu, nie je kombinovaná aj bakteriálnou) Diétu, probiotiká, intýmne mydlo laktacid, vždy preliečený partner,všetky zásady samozrejme dodržiavam. Teraz mi pani doktorka pridala aj tablety Mykomax 150 - 1x mesačne jedna. Nakoľko som mala posledne vaginálne čípky s obsahom clotrimazolu, teraz mi bol predpísaný krém lomexin. V našej lekárni bol krém lomexin vypadnutý, tak som dostala náhradu lomexin čípky - 2 ks. Druhý som vložila podľa postupu na 3. deň pauzy od vloženia 1. čípku. Teraz beží akoby 6. deň liečby a už mám doma aj krém lomexin. Stále mi však pretrváva biely výtok a sem tam aj typické biele hrudky v ňom. Svrbenie a pálenie ustálo. Mam pokračovať v liečbe lomexinom krémom a vybrať celé balenie krému? Teda liecba by trvala cca 2 týždne. Alebo poprosiť gynekológa aby mi zmenil liečbu na inú účinnú látku. Alebo to úplne už nechať tak a vkladať si len probiotiká. Mám doma zakúpený gynofilus 6 tabletový.
    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď, nerada by som niečo pokazila a zle si naordinovala.

    Prajem krásny deň a ostávam s pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si skúsiť jednorázovo realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 6 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré máte. Lomexin krém si nechajte do zálohy, ak by sa stav nezlepšil.

  • Vracajuca sa mykoza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno pan doktor. Idem si po radu. Trpím už šiesty rok vaginálnymi mykozami ,pár krát do roka ,no teraz mam už piaty mesiac za sebou vždy niake 2,3 dní pred menštruáciou. Už som zúfalá. Naposledy mi môj dr dal dalacin krem a medoflucon tabletky. To bolo v lete. Od vtedy som nebola lebo mi povedal ,že keď mi pomáhajú voľno predajne lieky tak ôk. Lenže stále to isté,canesten na vkladanie,clotrimazol 200,a teraz som skúsila lomexin. Ale nic vracia sa to stále. Skúsila som wobenzym,bylinky ktoré sú na to určené, každý deň zjem jogurt s kultúrou. Sladké nejem vo veľkom, cukor mam v poriadku z krvi. Pôjdem k dr,ale chcem vedieť co by ste mi poradili. Gynimun probiotika na jedenie alebo vkladanie? Pomôžu? Alebo co také? Alebo navštíviť imunológia,dr mi povedal,že môžem mať oslabenú imunitu sliznice. Poraďte niečo prosím. Niake účinné prípravky. Co napríklad boraxglycerinove čipky? Mohli by pomôcť na dlhšie? Partner nemá problémy a je vždy prelieceny. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu vplyvom porušenia vaginálnej mikroflóry. Skúste si realizovať najprv jednorázovo vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne aspoň 14 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, vkladať najlepšie na noc pred spaním. Skúsiť môžete aj Gynimun. Na trhu ich je však veľmi veľa a každej žene vyhovuje viac iný preparát. Rovnako tak si aplikujte vaginálne probiotiká po každej prípadnej návšteve wellness, bazéna, sauny, vírivky, mora, či po každom kúpaní aj v domácom prostredí. Rovnako tak počas užívania akýchkoľvek antibiotík, ako aj pár dní po ich doužívaní. Odsledujte si to.

  • Lomexin 600

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Momentálne som v 22. týždni tehotenstva. V 19. týždni som užívala vkladacie tablety Macmiror a dnes mi pani doktorka predpísala tablety Lomexin 600. Môžu mať tieto lieky nejaký vplyv na bábätko, alebo sa nemusím ničoho obávať ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v II. trimestri sa spomínané lokálne aplikované preparáty môžu aplikovať. Na tehotenstvo to nemá vplyv. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.