Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opakovaná mykóza - liečba lomexinom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o informáciu. Mam opakovane mykózy - potvrdené kultivačne u gynekóga ( jedná sa vždy len o kvasinkovú infekciu, nie je kombinovaná aj bakteriálnou) Diétu, probiotiká, intýmne mydlo laktacid, vždy preliečený partner,všetky zásady samozrejme dodržiavam. Teraz mi pani doktorka pridala aj tablety Mykomax 150 - 1x mesačne jedna. Nakoľko som mala posledne vaginálne čípky s obsahom clotrimazolu, teraz mi bol predpísaný krém lomexin. V našej lekárni bol krém lomexin vypadnutý, tak som dostala náhradu lomexin čípky - 2 ks. Druhý som vložila podľa postupu na 3. deň pauzy od vloženia 1. čípku. Teraz beží akoby 6. deň liečby a už mám doma aj krém lomexin. Stále mi však pretrváva biely výtok a sem tam aj typické biele hrudky v ňom. Svrbenie a pálenie ustálo. Mam pokračovať v liečbe lomexinom krémom a vybrať celé balenie krému? Teda liecba by trvala cca 2 týždne. Alebo poprosiť gynekológa aby mi zmenil liečbu na inú účinnú látku. Alebo to úplne už nechať tak a vkladať si len probiotiká. Mám doma zakúpený gynofilus 6 tabletový.
    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď, nerada by som niečo pokazila a zle si naordinovala.

    Prajem krásny deň a ostávam s pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si skúsiť jednorázovo realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 6 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré máte. Lomexin krém si nechajte do zálohy, ak by sa stav nezlepšil.