Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Lucia777

    Dobrý deň, včera som bola na gynekologickej prehliadke, kvôli pichaniu v ľavej časti podbruška, spojenému s bolesťami krížov a krvavým výtokom. V rovnakej intenzite tieto problémy pretrvávali zhruba 2 týždne. Odobrali mi rôzne vzorky, ale výsledky majú prísť až o týždeň. Po pohlavnom styku ale došlo ku zhoršeniu a teraz pociťujem takmer stále bolesť v strednej časti hypogastria, pri pohybe, sedení alebo keď sa zohnem. Obávam sa, či teda nepojde o nejaký problém s maternicou. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám bližšie informácie ani okolnosti, ako ani výsledky vyšetrení, je ťažké sa takto vyjadriť. Ak ale došlo k zhoršeniu zdravotného stavu a stav si vyžaduje vyšetrenie a neznesie odklad, navštívte Vášho obvodného gynekológa alebo gynekologickú pohotovosť.

Podobné otázky

  • Problémy s menštruáciou - Vyvolávačka

    , Autor: Mackaaa

    Mám otázku 8.3. som bola u svojho gynekológa s tým,že som mala bolesti v podbrušku. Neprišla mi ani menštruácia meškala cca 13 dní. Vyšetril ma a našiel 3cm cystu na vaječníku, ktorá mi spôsobuje bolesti a pravdepodobne oddialila menštruáciu. No dnes (o dva dni po vyvolávačke) sme mali s partnerom nechránený sex s tým, že ejakuloval dovnútra . Chcem sa spýtať, či je možné otehotnieť ? Je možné, že vyvolávačka tehotenstvo podporí? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj napriek okolnostiam. Áno, aj keď sa podá injekcia na vyvolanie menštruácie v čase, kedy je už žena tehotná, nedôjde k potratu, ale práve naopak, do istej miery sa "podporí" tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie

    , Autor: Katka...

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať po 2 týždňoch od ukončenia menštruácie som pri pohlavnom styku mala krvácanie a bordove Výtoky a už dlhšiu dobu mám bolesti v podbrušku. Môže to znamenať tehotenstvo alebo niečo iné? keďže nedávno vo mne ostal kondóm ale po 10 minútach sa mi ho podarilo vytiahnuť ale priateľ sa tým pádom urobil do mňa a ostalo to vo mne a nie v kondóme.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania a bordového výtoku môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie, za daných okolností sa však nedá vylúčiť ani tehotenstvo a implantačné špinenie, ktoré by mohlo byť ďalšou príčinou zakrvácania. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Hrčka na krčku

    , Autor: Andye

    Dobry den prajem. Včera som si nahmatala na krčku maternice hrčku. Veľkosť hrášku. Mám bolesti v podbrušku a v panve. Hojný priesvitný páchnuci výtok ( hnilobne zapáchajúci).
    Bola som na steroch na ureaplazmu ( výsledky zatial este nie su) , v októbri som mala tiež takéto isté ťažkosti .
    Minulý rok som bola aj na steroch na rakovinu krčka. Doktorka povedala že všetko je v poriadku. Nechápem už tieto bolesti . Som z toho nešťastná.???????? bojím sa že to môže byť niečo vážne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Spomínaný guľatý útvar na krčku môže byť aj ovula Nabothi, ovulóza, teda cysty krčka maternice, ktoré vznikajú upchatím ústia žliazok krčka a ich naplnením. Takto bez vyšetrenia sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Svrbenie a bolesti v podbrusku

    , Autor: Lucka30

    Dobry den pan doktor som
    4 mesiace po porode sekciou.Na kontrole po 600-nedeli nasli zostaky plodovych obalov ktore vycistili a bolo vsetko v poriadku. Teraz pred par dnami ma zacalo boliet podbrusko a svrbenie od spodu mam,dnes som sa pri malej potrebe utrela a na papiery som mala kus niecoho bielo ruzoveho akokeby hlien husty,a potom uz bolo na papiery v malom mnozstve . Co by to prosim mohlo byt ?Nikdy som nic take nemala dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať o znaky blížiacej sa menštruácie, prípadne sa môže jednať aj o ovulačné špinenie pri spúšťajúcej sa ovulácii. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka

    , Autor: Zuzka3

    Dobrý deň. Druhý deň užívam vaginálne kapsuly Macmiror Complex 500. Po užití lieku vyteká zo mňa žltá hustá hmota a cítim bolesť v podbrušku. Prečo je to tak?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tento kombinovaný antibioticko-antimykotický preparát je vhodné aplikovať si večer pred spaním, aby počas noci došlo k jeho dostatočnému vstrebaniu. Aplikované žltohnedé vaginálne globule po rozpustení a nedostatočnom vstrebaní môžu z pošvy vytekať vo forme žltého, či žltohnedeho hustého fluóru. Príčin bolestí v podbrušku môže byť viacero. Keďže nepoznám výsledky vyšetrení, ani nálezov, pre ktoré Vám bol tento preparát predpísaný, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.