Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti vajecnikov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. S partnerom planujeme dieta. Poslednu menstruaciu som mala 27.8.2024, potom som si robila ovulacne testy a pozitivny ovulacny test som mala 5.9.2024, tak sme sa s priatelom snazili aj predtym dnom, v ten den a po nom. Zhruba po tyzdni od toho 5.9. ma zacalo pichat v podbrusku na lavej strane. Tiez som zacala mat velmi citlive bradavky a mala bolest prs. Od soboty ( 14.9) mavam velke nevolnosti, je mi uplne na zvracanie, nechuti mi nic jest, aj oblubene jedla a napoje mi uz vobec nechutia, citim sa slaba, mavam bolesti v podbrusku, raz vlavo, raz vpravo, ale vascinou casu ma picha v lavom vajecniku. Teraz v pondelok a v utorok som mala silny vytok bledoruzovej farby, potom hnedy. Vcera rano som vstala so silnou bolestou celeho tela, bolest hlavy, zle od zaludka, trosku hnedeho vytoku, myslela som, ze to je moj posledny den. Poobede ma to ale preslo a vecer sme mali s partnerom sex, pri ktorom ma bolelo v podbrusku na lavej strane a hned po sexe pri utierani som si nasla trochu krvi a hnedy vytok. Tak som sa rozhodla, ze si dnes hned rano kupim skory tehotensky test, hned som si ho aj urobila, ale zatial je negativny. Pisu, ze test sa moze robit 6 dni pred menstruaciou a menstruaciu mam dostat za 6 dni. Dnes od rana mi je zase zle na vracanie, bolia ma oba vajecniky a krize. Moze byt, ze skory test mi zatial neukazal pripadne tehotenstvo? Alebo co mi moze byt? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná a spomínaný hnedý výtok môže byť aj implantačné špinenie. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ultraskorým tehotenským testom veľmi neverím. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Cysta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vysadila som antikoncepciu asi pred 4 mesiacmi. Pred týždňom mi skončila menstruacia. A posledné 2 dni mám bolesti vaječníkov. Naposledy keď som bola na vyšetrení mi našli nález, cystu ale vraj mala zmiznúť sama. Je možné žeby som mala znova cystu?
    Vopred Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vylúčiť sa to nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.