Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Tvrdé hrcky

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň, v prvom rade mi odľahlo keď som Vás tu našla , chcem sa opýtať na nato inej lekárky . Dcérka keď mala rok a štyri mesiace tak sme jej našli dve nepohyblivé tvrdé hrcky na hlave . Boli sme na usg kde vraj všetko Ok sle dalo zabrať to vyšetriť keďže bola nepokojná . Uzavrel to ako Ok. Tak sme v apríli mali covid neviem či to stym môže súvisieť ona nemala žiadne znaky choroby ale pribudli jej ďalšie hrcky na hlave . V júni sme boli pre môj pokoj na krvných testoch u pediatrixky a tá povedala že ma všetko Ok že nieje ani anemicka ale vraj prekonala mononukleozu tak že to je vraj z toho. Porom jej zmizli alebo sa stiahli neviem presne tak som sa upokojila no v july sa jej urobili zas na hlave len na inom mieste akoby 5cm od ucha , od stredu hlavy až po koniec. Ma ich aj tuším na vrchu hlavy z boku akoby sa konci obočie takým smerom. Tam by vraj LU byt nemali tak čo to môže byt? Na usg ju vyšetrila na hrubo a vraj nič nevidela pýtala som sa či to niesu nádory tak nie . Hádam vie čo hovorí . Krvné testy zas v poriadku len vyššie pečeňové testy. Tie prvé uzliny mala nad uchom taký oblúčik smerom dole . Povedzte mi. O to môže byt ak sú tvrdé a nepohyblivé ? Sk by boli mekke bola by som kludnejsia . Strašne sa bojim či to nemôžu yt lymfony , alebo onko pôvod,rakovina a tak . Ideme k chirurgovi na moje želanie nech sa vyjadrí . A tak prisim o vyjadrenie a vás ????

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Z toho, čo píšete si myslím, že Vaša pani doktorka pre Vás urobila všetko, čo bolo možné - asi aj viac, ako by som urobila ja osobne. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo si dieťa nemôžem vyšetriť, neviem, ako sa jej tie uzlinky menia a, či to nemá k práve prebiehajúcej infekcii alebo idúcim zubom alebo mliečnej chraste vo vlasoch. Ak sa uzlinky zväčšia a zmenšia, je to skôr pozitívny znak, že reagujú na proces v drénovanej oblasti. Každopádne si myslím, že pani doktorka pre Vás urobila maximum. S pozdravom doki K.

Podobné otázky

  • Hrcky

    , Autor: Janik81

    Ak na usg a krvné testy nič vážne neukázalo, preco sa mojej dvere tobis naďalej po hlave tvrdé hrcky? Chirurg že pri progresii máme prísť, aký bude ďalší postup?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ak Vám chirurg povedal, že sa máte znova hlásiť pri progresii a Vy máte pocit, že stav progreduje - robia sa nové hrčky - tak sa treba ukázať chirurgovi. Každopádne, určite bude lepšie, ak to budete riešiť spolu s Vaším pediatrom. Ja nemám informácie o celkovom stave Vášho dieťatka, nie som jeho ošetrujúci lekár, nemám priestor si ho vyšetriť a položiť Vám doplňujúce otázky. Preto aj moje odporúčania v tejto veci nie sú dostatočné, ani nemôžu byť dostatočné. Lebo menovaný problém sa nedá riešiť týmto spôsobom, je jednoducho potrebné aj fyzické vyšetrenie a rohovor lekár-rodič. Prajem pekné dni! doki K.