Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Stolica a očkovanie

    , Autor: Nykaaaa

    Dobrý deň,
    Mam dcérku 1 a pol roka a už vyše pol roka sa jej v stolici objavujú biele kusy alebo povlak občas až do striebornej farby,občas je stolica napoly biela, nieje to stále ale stáva sa to.co to prosím Vás môže znamenat?je to pripadne problém pri očkovaní MMR? a ešte sa chcem spýtať na názor na MMR vakcínu keďže je čoraz viac rodičov, kt deti majú veľmi vážne neziaduce účinky. Odporúčate toto očkovanie?pripadne kedy najneskôr dat zaočkovať touto vakcínou,do koľko kg pripadne rokov?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Z popisu sa mi veľmi tá stolica nepozdáva, možno by bolo vhodné ju nechať vyšetriť cestou Vášho obvodného pediatra alebo prinajmenšom sa na najbližšej poradni o tejto zmene stolice porozprávať s Vaším pediatrom a ten zvolí ďalší postup. MMR je povinné očkovanie a väčšina detí zvláda toto očkovanie bez väčších ťažkostí. Ideálne je, keď sa vakcína očkuje vtedy, kedy je na to určená prevencia. MMR sa má očkovať medzi 15-18 mesiacom a preočkováva sa v 5. roku života. Kedy Váš pediater očkuje alebo neočkuje (vzhľadom na tú zmenu stolice, či iný zdravotný stav), je na jeho rozhodnutí, na základe vyšetrenia pred očkovaním. S pozdravom doki K.