Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Priberanie bábätka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať na hmotnosť môjho bábätka. Ide o dievčatko, pôrodná váha 4,4 kg. Momentálne má 4 mesiace a hmotnosť 6,5 kg. Nie je to málo? Keď "podľa tabuliek" by mala do polroka zdvojnásobiť svoju váhu, čo asi nie je reálne za 2 mesiace toľko pribrať. Je plne kojená, pediatrička doteraz bola spokojná. Pýtam sa len preto, že mi začala trochu štrajkovať s dojčením a obávam sa, aby bolo všetko v poriadku. Zatiaľ priberá, neschudla ani odkedy štrajkuje. Aj pocikané plienky má tak 5-6 na deň. Stolica tiež pravidelne minimálne raz do dňa. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň. Prospievanie bábätka najlepšie vyhodnotí pediater, ktorý má k disp. jej rastovú krivku a vidí, ako si rastie a priberá. Ak je pani doktorka s Vami spokojná, ponecháva Vás na výlučnom ojočení, tak je s veľkou pravdepodobnosťou všetko v poriadku. S pozdravom doki Katka