Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Vysoke davky C

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň
    Mam 8 mes dojceneho syna...užívam 1000mg vit C co som sa teraz dočítala je vysoká davka pre dojčiace.. mohlo mu to ublížiť?
    Na poradni býva všetko v poriadku
    A ešte otázka aké prvé topánky odporúčate..a kedy ich kúpiť
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň prajem! Určite ste mu neublížila, ale takto dávkovať vitamín C ani pre Vás nemá význam. Treba radšej dávať menšiu dávku a viac krát za deň. A vitamín C hlavne neužívať dlhodobo. Čo sa týka topánok, treba kúpiť, keď už bude chodiť. A taktiež hlavne používať ich pri chôdzi vonku na tvrdých povrchoch. Doma kľudne môže chodiť len v ponožkách, či pančuškách - možno vhodnejšie sú protišmykové, ak máte napríklad plávajúcu podlahu, či iný hladký šmykľavý povrch. Ak máte záhradu alebo ste na nejakom detskom ihrisku, kde si nemôže ublížiť (že je to čisté a nehrozia dáke črepy, či iné ostré veci na zemi), je ideálne nechať deti bosé alebo v capačkách. No, ak ste v meste, na chodníkoch, či nikede, kde je dlažba, tam je vhodná pevná obuv s pevnou pätou a pružnou podrážkou. S pozdravom doki Katka