Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Ofialovený palček na ruke

    , Autor: Dada31

    Dobrý deň, dnes pri prebaľovaní 2,5 týždňovej dcérky som si všimla, že ma fialový koniec palca na ľavej ruke, ktorý predtým nemala. Ostatne prsty mala ružovej farby ako zvyčajne. Zo zimy to nemohlo byť lebo mala rúčky v perinke dole. Po hodine jej fialová farba z palčeku zmizla. Dcérka sa narodila 35. týždni tehotenstva. Apgar pri narodení 10, po narodení hypoglykémia a neschopnosť udržať si teplotu, všetko sa to dalo do normálu na druhý deň po pôrode. Jediný problém počas hospitalizácie sme mali žltačku rozdielnych krvných skupín, ktorá pretrváva doteraz i v domácom prostredí. Chcem sa spýtať čo mohlo toto sfialovenie spôsobiť. Poradňu máme až 11.10 máme navštíviť lekára skôr?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! S najväčšou pravdepodobnosťou to mala sfarbené od niečoho (oblečenie/obliečka/deka napr.). Akby aj mala nejaké zdravotné ťažkosti, ktoré spôsobujú zmenu farby pokožky, mala by to na všetkých prstoch oboch rúk, nielen na jednom jedinom. A nezmizlo by to len tak, resp. všimli by ste si to opakovane. Ak sa pekne dojčí/pije z fľašky, močí dostatočne, kaká, bude s najväčšou pravdepodobnosťou všetko v poriadku. Na najbližšej poradni sa prevážite a poradíte s Vaším pediatrom. Určite sa dovtedy nemusíte ponáhľať niekam inam. S pozdravom doki K.