Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • počatie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Poslednú MS som mala 02.11.2023 do 08.11.2023 (7 dni) priemerný cyklus (vypočítaný za 6 mesiacov) mám 31 dni, mala som nechránený pohlavný styk 11.11.2023 (partner A), potom som si našla iného partnera a od 12.11 sme spolu (partner B), momentálne som tehotná v 34+6 podľa MS (termín pôrodu 08.08.2024), ale podľa USG som v 34+3 (termín 11.08) - tento termín mám stanovený aj na základe USG v 1. trimestri (v 7. a 8 tt.) Dokonca mi aj kompozitný vek na morfologickom USG vyšiel o 3 dni menej, podľa mojich výpočtov mi to vychádza že som ovulaciu mala okolo 19.11, preto sa chcem opýtať, či to vychádza, že otcom je partner B, keďže neviem či by spermie z dňa 11.11 vydržali tak dlho. Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade ovulácia môže byť posunutá každým smerom. Takto sa pravdy nedopátrate, pretože hypoteticky môže byť otcom ktorýkoľvek z partnerov.
    Ak Vám záleží na tom, aby ste vedeli, kto je skutočný biologický otec, dajte si spraviť testy otcovstva z krvi, ktoré pomerne presne vylúčia otcovstvo.

Podobné otázky

  • Pocatie vs ATB

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, mam otazku.
    S manzelom sme sa rozhodli pre babo, plodime :) uz od mojej poslednej menstruacie (14.1.). Trapim sa momentalne so zapalom mocoveho mechura, mam predpisany Ciprofloxacin Sandoz 500 na 10 dni. Moja otazka znie, ci mame prerusit plodenie :) kym nedoberiem ATB.

    Dakujem velmi pekne.

  • xyzal a mozne tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den prajem :) chcem sa spytat, ci je xyzal nebezpecny na zaciatku tehotnosti. snazime sa s manzelom o pocatie druheho dietatka, len zrejme som alergicka na nejake zlozky v dzusoch, vzdy na to dostanem xyzal. momentalne som tiez na tom tak, ze mam nejaku crevnu virozu a k tomu ma vsetko svrbi, robia sa mi male fliacky ako po stipnuti komarom a potom zidu. mozem si xyzal dat? alebo to pretrpiet a samo to odide? v lekarni mi povedala lekarnicka, ze nevie ci si to mozem dat, tak sa chcem spytat vas. som tearz tesne po plodnom obdobi, takze este ani neviem ci sa "podarilo" ale pre istotu. srdecna vdaka! anna