Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pichavá bolesť

    , Autor: Tinka.2

    Dobrý deň prajem,
    Na poslednom vyšetrení som bola týždeň dozadu(20tt) všetko v poriadku vzhľadom na tvrdnutie bruška nasadené magnezium krčok 3cm uzavretý.
    Dnes od rána zvýšený výtok a cítim pichavú bolesť v podbrušku ale hlavne časté pichanie v pošve. Dá sa to vydržať iba je to nepríjemne mám sa tejto bolesti obávať alebo nie je dôvod a je to v tehotenstve bežné?

    Ďakujem veľmi pekne

Podobné otázky

  • Bolest brucha v hornej casti

    , Autor: Ivana1009

    Dobry vecer. Som v 39 tyzdni. Asi 5 dni ma trapi ostra a pichava bolest v hornej casti brucha napravo,zhruba kde su rebra. Bolest neni stala,vacsinou pri istych polohach alebo kaslani,zohnuti....Pohyby citim,ine problemy nemam. Poradnu mam v pondelok. Mam vyckat do poradne,ci zbehnut na pohotovost? Alebo je to normalne uz v tejto faze tehotenstva? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takáto ostrá bolesť s vyžarovaním a závislosťou na pohyboch je často spôsobená útlakom nervov od chrbtice a nie je nebezpečná.
    Nebezpečná je tupá stála bolesť vpravo hore v oblasti pečene, ktorá sa nemení pri polohe a býva spojená s pocitmi nevoľnosti a zvracaním.
    Ale berte to iba orientačne, nedá sa presnejšie určiť príčina.

  • Preeklamsia

    , Autor: Ivana1009

    Dobre rano,pan profesor. Som na zaciatku 37 tyzdna. Uz asi mesiac ma trapia opuchy prstov na rukach a chodidiel,ktore su takmer sustavne a asi tyzden dozadu sa pridala aj pichava bolest v hornej casti brucha,najma na pravo,najma pri urcitych pohyboch len(som to pripisovala utlaku) ale vcera som citala,ze tieto priznaky mozu byt aj pri preeklamsii. Tlak mam standardne nizky. Pred aj pocas tehu vacsinou 100/60,niekedy aj nizsi,moc bol tiez vzdy v poriadku.....mam sa obavat tohto ochorenie? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri preeklampsii bývajú tupé tlakové bolesti v pravom nadbruší, vyvolané opuchom pečene. To nezodpvoedá Vašim príznakom, skôr by som to pripisoval útlaku alebo chrbtici. Opuchy prstov a nôh sú v tehotnosti bežné. Iba veľmi výnimočne môže prebieha´t preeklampsia pri normálnych hodnotách krvného tlaku.