Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,077 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prsia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor.Počas tehotenstva som pribrala 15kg,teraz som 6.mesiacou po porode a mam skoro takú vahu ako pred porodom.Synčeka už nekojím a moje prsia sú dosť ochabnuté a nepekne. Nepoznate nahodou nejaký Výživový doplnok alebo ine tablety ktore by mi moje prsia trošku vytvarovaly.Alebo čo by mi mohlo pomocť? Velmi pekne ďakujem za odpoveď.

Podobné otázky

  • Falosne tehotenstvo?

    , Autor: Sarka1

    Dobry den,
    Chcela by som sa opytat, snazime sa o dalsie dieta, a na vianoce sme mali styk,(bol pozitivny ovulacny test a aj datumovo to sedelo). Viem ze na priznaky asi bolo skoro ale byvalo mi obcas nevolno (pri prvom som tak isto mala velmi skoro silne nevolnosti) a velmi ma boleli prsia, bola som si viac menej ista ze to vyslo. Avsak cca na Novy rok, som na wc citila, ze nieco zo mna vyslo (velmi podobny pocit ako som mala pri MA, ktory musel byt vyvolany), krv vsak nebola pritomna. Den na to mi bolo uz slabsie nevolno, a odvtedy uz nic, ani bolest prsnikov.
    Je to vobec mozne aby som mala priznaky tak skoro? Pripadne je vobec mozne ze vajicko sa oplodnilo ale bolo nejako vypudene (nevypudi sa nahodou az menstruaciou)? Neviem si to nijak vysvetlit, co to mohlo byt (nebol to len pocit, bolo pocut dopadnutie do vody).

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    obávam sa, že sa príliš pozorujete, čo následne môže viesť k tzv. psychogénnej sterilite. Uvedené Vaše príznaky nič nehovoria o tehotnosti.
    Ak chcete spoľahlivo otehotnieť, normálne sexuálne žite, nenúťte sa k styku na povel (počas ovulácie) a majte zdravú životosprávu. Keď Vám vynechá menštruácia spravíte si tehotenský test. Ak sa budete takto pozorovať, zvýšia sa Vám stresové hormóny a môžete mať problém s otehotnením.

  • Zastavenie laktacie

    , Autor: Anqa2307

    Takže nemusím odsať do uvoľnenia? Ak mám hrce tvrdé prsia? Nedostanem zápal? Ďakujem krásne

  • Zastavenie laktacie

    , Autor: Anqa2307

    Dobrý den,
    Doktorka mi dala medocriptine 2,5mg ,,kázala prsia stiahnuť obväzom, neodsavat mlieko nedrazdit bradavky...
    Moja otázka znie : mám ich dosť bolestivé , tvoria sa mi hrce, sú ťažké ,,nemôžem dostať zápal? Pijem šalviovy čaj, mám prsia stiahnuté deň a noc ,, prosím poraďte čo mám robiť, mám doma dvojičky a potrebujem ich prenášať a z bolesťou to nejde.dakujem krásne

  • otázka

    , Autor: Elif

    Dobrý deň, chcem sa opýtať. Mala som teliesko Levosert, dala som ho vybrať 14.11.23, doktor mi povedal že ovulácia mi vychádza na víkend hneď po vybratí. S priateľom sa snažíme o dieťatko a mali sme nechránený pohlavný styk od vybratia do soboty vrátane. Pred včerom sa mi začalo nafukovať brucho, slabé pichnutie na pravej strane vaječníku a cačínam mať citlivé prsia. Menštruáciu by som mala dostať až o 2 týždne. Takéto stavz som nikdy nemala , keď som mala teliesko. Viete mi poradiť?

  • Filip

    , Autor: Zever

    Dobrý deň posledný normálny menzes som mala 23.7 normálne krvácanie 8.7 som nechránený pohlavný styk zobrala som si núdzovú tabletku escapele odvtedy mávam len hnedé spinenie 4 dni niekoľko krát som si robila aj testy boli negatívne mám tlaky v podbrušku aj boľavé prsia. Bola som u lekárky na sone nieje nič vidno môžem byť tehotná že by niečo prehliadla?prečo mám také problémi neviete mi poradiť?už som zufala

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tieto problémy robí núdzová tabletka, ktorá obsahuje veľké dávky hormónov a naruší cyklus.
    Určite si dajte predpísa´t klasickú antikoncepciu, aby ste už nikdy nemusela užiť núdzovú antikoncepciu.