Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zastavenie laktacie

    , Autor: Anqa2307

    Dobrý den,
    Doktorka mi dala medocriptine 2,5mg ,,kázala prsia stiahnuť obväzom, neodsavat mlieko nedrazdit bradavky...
    Moja otázka znie : mám ich dosť bolestivé , tvoria sa mi hrce, sú ťažké ,,nemôžem dostať zápal? Pijem šalviovy čaj, mám prsia stiahnuté deň a noc ,, prosím poraďte čo mám robiť, mám doma dvojičky a potrebujem ich prenášať a z bolesťou to nejde.dakujem krásne

Podobné otázky

  • Zastavenie laktacie

    , Autor: Anqa2307

    Takže nemusím odsať do uvoľnenia? Ak mám hrce tvrdé prsia? Nedostanem zápal? Ďakujem krásne

  • zastavenie laktacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,
    chcela by som vas poprosit o radu. pred viac ako 3 mesiacmi som prestala dojcit a stale sa mi tvori mlieko. Po ukonceni dojcenia som obmedzila prijem tekutin, pila salviovy caj, ale mlieko sa mi tvori stale. Nie je ho vela, ale stale ho v prsnikoch citim a trosku mi to vadi. Je v poriadku, ze po takej relativne dlhej dobe mam stale mlieko? mam navstivit svojho lekara, alebo to nechat tak? pocas dojcenia som nemala nadprodukciu, skor naopak. Dakujem za odpoved.

  • zastavenie laktácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    po dvojročnom dojčení, som sa rozhodla malého odstaviť. pijem šalviový čas, snažím sa obmedziť tekutiny, nosím tesnejšiu podprsenku.. chcem sa opýtať, či existujú na trhu voľnopredajné homeopatiká na zastavenie laktácie. a tiež sa chcem opýtať, moja známa tvrdí, že jej gynekológ odmietol pichnúť injekciu na zastavenie laktácie z dôvodu, že vraj sa už také injekcie nepodávajú. ako to vlastne je?
    veľmi pekne ďakujem za odpoveď

  • zastavenie laktacie prirodzene

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Koncom marca som ukoncila dojcenie mojej 5 rocnej dcery, po 61. mesiacoch. Napriek tomu, ze uz sa blizi koniec maja a teda uz bude skoro dva mesiace co nedojcim, mlieko sa mi tvori stale. Staci trochu stlacit bradavku raz za par dni a zjavi sa mnozstvo blielych kvapiek. Asi v polovici tohoto obdobia som mala problem s tvrdnutim prsnika: ten som si rozmasirovala, dala kapustny list, trochu odsala, a tiez pouzivala homeopatikum (riccinus comunis 30CH), postupne cele balenie. No tvorba mlieka sa nezastavila. Kazde rano pijem matovy caj (salviu nemozem). Myslim, ze sa mi tvrdnutie prsnikov znova vracia a dnes sa citim ako v horucke. Znova si budem musiet prikladat kapustny list a kupit nejake homeopatikum, ktore mi zaberie tak na par dni. Viete poradit? Ako dlho potrva, kym uplne odide tvorba mlieka? Existuje aj ina moznost ako lieky s vedlajsim ucinkom? Dakujem za odpoved!

  • zastavenie laktacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor,
    chcela by som vas poprosit o radu.
    mam 4 mesacneho synceka, ktory bol doteraz kojeny,ale mala som laktacnu krizu a nevytvaralo sa mi dostatocne mnozstvo mlieka. musela som zacat maleho dokrmovat nakolko hystericky od hladu plakal.ale stalo sa co som nechcela. (pri kombinovanom papani po nakojeni vypil este 160ml nutrilonu).napriek snazeniu a stalemu prikladaniu zacal odmietat moj prsnik a ziada si len UM.
    ako zastavit laktaciu?
    dakujem