Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Podobné otázky

  • zastavenie laktácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    po dvojročnom dojčení, som sa rozhodla malého odstaviť. pijem šalviový čas, snažím sa obmedziť tekutiny, nosím tesnejšiu podprsenku.. chcem sa opýtať, či existujú na trhu voľnopredajné homeopatiká na zastavenie laktácie. a tiež sa chcem opýtať, moja známa tvrdí, že jej gynekológ odmietol pichnúť injekciu na zastavenie laktácie z dôvodu, že vraj sa už také injekcie nepodávajú. ako to vlastne je?
    veľmi pekne ďakujem za odpoveď

  • zastavenie laktacie prirodzene

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Koncom marca som ukoncila dojcenie mojej 5 rocnej dcery, po 61. mesiacoch. Napriek tomu, ze uz sa blizi koniec maja a teda uz bude skoro dva mesiace co nedojcim, mlieko sa mi tvori stale. Staci trochu stlacit bradavku raz za par dni a zjavi sa mnozstvo blielych kvapiek. Asi v polovici tohoto obdobia som mala problem s tvrdnutim prsnika: ten som si rozmasirovala, dala kapustny list, trochu odsala, a tiez pouzivala homeopatikum (riccinus comunis 30CH), postupne cele balenie. No tvorba mlieka sa nezastavila. Kazde rano pijem matovy caj (salviu nemozem). Myslim, ze sa mi tvrdnutie prsnikov znova vracia a dnes sa citim ako v horucke. Znova si budem musiet prikladat kapustny list a kupit nejake homeopatikum, ktore mi zaberie tak na par dni. Viete poradit? Ako dlho potrva, kym uplne odide tvorba mlieka? Existuje aj ina moznost ako lieky s vedlajsim ucinkom? Dakujem za odpoved!

  • zastavenie laktacie v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor,
    mam 14mesacnu dceru ktoru som do dnesneho dna kojila,rozhodla som sa prestat lebo pred dvoma tyzdnami som zistila ze som tehotna,momentalne som v 7tt,moj gynekolog mi odporucil prestat kojit a povedal ze si mam prsia stiahut a vydrzat ,neodsavat.chcela by som sa opytat ci takato radikalna zmena v mojom organizme nemoze ublizit plodu!laktacna poradkyna mi dokonca povedala ze takato razna metoda by mohla vyvolat potrat.dakujem za odpoved

  • zastavenie laktacie a migrena

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den. Odstavujem svojho dva a pol rocneho syna, uz od stvrtku ho vobec nekojim. Od pondelka ma stale boli hlava, chcem sa spytat,ci je to pri odstavovani normalny jav a kedy to prejde. dakujem za odpoved.