Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,582 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • biele krvinky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    chcem sa spytat pana doktora pekny den prajem.kamoska je v 8 mesiaci a ma vela bielich krviniek ze co to znamena a co ich sposobilo dakujem dovidenia

Podobné otázky

  • Krv

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Zijem v Londyne a som v 27 tyzdni. Robili mi krvne testy a mala som zvysene hodnoty a to nasledovne: ALP 155 pricom je ma byt od 25 - 100, potom biele krvinky 16.2 normal je medzi 4.0 - 11.0, Neutrofily 12.8 a normal je medzi 2.00 - 7.50, CRP 5.9 a este ESR 29 a norma je medzi 0 - 20. Upozornujem, ze su to ich anglicke hodnoty, tak neviem ci to pomoze. V nemocnici mi povedali po 6 hodinovom vysetreni pluc, srdca, vyterov z nosa, hrdla, slabin,mocu, ze mam ist domov a brat paracetamol, lenze ja sa bojim, aby to neublizilo malemu. Inak mam Neg.krvnu skupinu a neviem si vysvetlit kde je problem, dufam, ze mi trochu poradite. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    presne úkaz naprosto strašnej a nedostatočnej starostlivosti o tehotné v anglii.
    Musíte si zaplatiť normálne špecialistu, predsa nezveríte svoju tehotnosť lekárovi čo robí na kasu pre úplnú chudinu. takže
    ALP je normálne v tehotnosti zvýšené
    biele krvinky tiež, ESR netuším čo je. He he aj tie odbery v nemocnici ma bavia.
    Takže, nájdite si kliniku pre tehotné a zaplaťte si starostlivosť u gynekologa, bude to rodilý angličan, ktorý je za svoju prácu normálne zaplatený nie ako my.

  • biele krvinky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor som v 34 tyzdni tehotenstva a mam zvysenu hladinu leukocytov.
    lezala som na to v nemocnici 3 tyzdne a najskor mi zistili ze je to sposobene zapalom v nose a v hrdle, potom som mala aj teploty.preliecili ma ale stale su v hodnote okolo18000. myslite ze to nejako moze ohrozit babetko aj mna?? a ci moje telo nereaguje v tehotenstve takym mnozstvom leukocytov. a este som sa aj zacala otvarat tak sa chcem spytat ci je to dovod preco ma mozu nechat v nemocnici lezat az do porodu??lebo ja doma len lezim a vianoce by som chcela travit doma.

    dakujem za odpoved

  • anemia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    poprosila by som vas objasnit "zavaznost" mojej anemie, som v 32. tt, podla vysledkov krvi mam hladinu hgb 107,20 g/l - norma je podla spravy 120 - 160... internista urcil anemiu ako karencnu sideropenicku III. stadium a nasadil sorbifer durules 2x1 tbl, 2 balenia po 50 tbl s naslednou kontrolou.... no na nete som nasla, ze norma pre gravidnu zenu je 110 a to sa mne osobne nezda take tragicke, na rozdiel od internistu... navyse doporucil vselijake vitaminove doplnky, ktorymi sa ja len velmi nerada dopujem, kedze je leto a som skor zastanca zeleniny a ovocia...

    vdaka, gaga

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kieho čerta rieši tehotenskú anémiu internista ????
    Pre tehotné je norma okolo 115 a hemoglobín 107 je hraničná anémia, má ju každá druhá tehotná, stačí akýkoľvek preparát železa.
    Internista by Vám ešte mohol riešiť vysoké biele krvinky a vysokú sedimentáciu a vysoký cholesterol (to všetko je v tehotnosti normálne.).