Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menstruacia?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Dnes ráno na wc som po utreti na papieri mala jasnú červenú slizavu krv a potom v sprche kúsky tmavo hnedej sliznice, počas celého dna na jednu vložku ale neskôr nič len slabo po utreti na wc mám trochu hnede. Takže toto skôr vyzerá na spúšťaciu sa menštruáciu ako tehotenstvo?test som si nerobila.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo/ potrat

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či teoreticky môže dôjsť k potratu skôr než by som zistila, že som tehotná a prebiehalo by to podobne ako menštruácia? Teda či by to mohol byť v skutočnosti potrat, ale prejavovalo by sa to ako menštruácia. A ak by to teda bolo možné, môže byť príčinou zápal krčka alebo vaginálna infekcia, zápal?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno tento jav je pomerne častý, takmer 20-30% zárodkov sa takto včas potratí a žena ani netuší, že bola tehotná, pretože zárodok sa vôbec neuhniezdi.
    Zápal krčka ani vaginálna infekcia na to nemajú vplyv.

  • Menštruácia/ potrat

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či teoreticky môže dôjsť k potratu skôr než by som si všimla, že som tehotná a prebiehalo by to podobne ako menštruácia? Teda či by to mohol byť v skutočnosti potrat, ale prejavovalo by sa to ako menštruácia. Dalo by sa to nejakým spôsobom rozlíšiť, či sa jedná o potrat alebo menštruáciu v takomto skorom prípade? O koľko by sa mohla posunúť menštruácia? A ak by to teda bolo možné, čo by mohlo byť príčinou Nejaká infekcia, zápal?
    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toto je pomerne bežné, viac ako 30% všetkých plodov sa potratí, z toho časť ešte pred uhniezdením v matenrici, čo sa prejaví ako menštruácia. Príčinou je genetika, veľká časť plodov nemá zdravú genetickú výbavu, tak sa potratí.

  • prvá menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 13r.dcéru, na svoj vek je drobná, len teraz jej začali rásť prsia. Asi 2 mesiace ju pobolieva podbruško, zo 3-krát ju bolelo niekde medzi nohami-nevedela to presne opísať, ale asi nejaké tlaky zospodu. Nie sú to nejaké veľké alebo dlho trvajúce bolesti, skôr len také občasné pobolievanie. Má aj bledý výtok. Môže to byť reakcia organizmu na hormonálne zmeny a čoskoro nastávajúca menštruácia? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno može to byť ako uvádzate, začína produkcia pohlavných hormónov a pohlavné orgány začínajú na to reagovať, pošva vulva aj vaječníky a maternica.Menštruácia však može prísť aj neskor, sliznica maternice rastie pomaly.

  • HCG HORMON

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.
    Chcem sa spýtať, či sa HCG hormón objaví v krvi a v moči v prvých dvoch mesiacoch tehotenstva, aj keď bola v týchto mesiacoch ešte menštruácia? Ďakujem za odpoveď.

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Je možné, aby na začiatku tehotenstva bola veľmi slabá menštruácia?