Ako babka mojich čertov cez prázdniny skrotila

Mamka Pôstková | 7. júl 2020
Na prázdninách u babičky

Nespia? Nejedia? Čo blázniš?

"Ty sa čo prosím ťa sťažuješ? Ty mi neveríš? Takých detí aj desať môžem mať. Zlatíčka malé, zlaté. Ani neviem, že ich mám. Naozaj! No, veď si ich prídi skontrolovať, keď neveríš vlastnej matke.”

“Nemôžem zdvihnúť, práve zaspali.”

“Nevyrušuj nás, ešte spíme.”

“Oddýchni si prosím ťa, naozaj ešte spia. Majú spánkové deficity. “

“Prosím ťa, čo vy s nimi v tej Bratislave robíte? Takí sú unavení a hladní, len by spali a jedli!”

Máte obraz o telefonickej komunikácii matky s dcérou. Resp., matky s matkou. I keď v tomto prípade som si skôr pripadala ako niekto, kto to nevie ani s vlastnými deťmi.

Na prázdninách u babičky

Moja mama sa totižto ponúkla, že zoberie OBE deti prvýkrát k sebe na prázdniny. Nebolo to síce úplne tak, že len k sebe, bol doma aj brat, sestra, druhý brat a dedko. Sestra si prišla po deti vlakom, že im urobí výlet už od začiatku. Nejako však prišla v domnení, že berie len jeden kus dieťaťa. Keď zistila realitu, volala bratovi domov a čakala na posilu.

Cestou z vlaku mi posielala fotky vytešených šaškujúcich detí, ktorí mali očividne veľký zážitok so samotnej cesty vlakom, samozrejme medzitým vzorne ako deti papali, cikali, kakali a vyskúšali všetky možnosti, čo slovenské vlaky ponúkajú. Ešte že som im prezieravo všetko zabalila vrátane vlhčeného toaletného papiera. Keďže trávenie im funguje až moc dobre.

Babka to s nimi proste vie

No a potom to začalo. Mama sa ma pýtala, kedy naposledy jedli, lebo tam nepoznali dno. Starší si tak schuti odgrgol, až si chúďa babička myslela, že dostane spätný chod. Mladší tlačil do seba, čo videl, samozrejme, podľa jeho vyberavého vkusu.

Čakala som, čo príde večer a v noci. Keď ich uspávam ja oboch naraz. Nekonečný príbeh…kopanie, štuchanie, bitie sa o mamu, kto bude z ktorej strany, kto bude ktorú ruku držať, na koho sa budem pozerať…potom bitka o paplón, deku, plyšákov…potom chce jeden mlieko, druhý vodu, prvý vodu, druhý mlieko, cikať, kakať…rozprávka o drakoch..rozprávka o slimákovi…rozprávka o muche…a ešte mami, rozprávku. A teraz spievaj mama…

U babky? Vraj im pustila jedného Macka Uška…normálne krátkeho 7minútového Uška…potom sa každý otočil na svoju stranu a spali až do rána. Babka sa budila, či žijú, merala im tep, dýchanie a príležitostne ich prikrývala. Nikto nechcel cikať, kakať. Ak sa niekto v noci zobudil, vraj povedal “babi” (žiadne mama nezaznelo) a prevrátil sa na druhý bok a ZASPAL!

Ráno ich samozrejme budila, aby nespali až temer do obeda.

Na obed aj večer sa mladší vyslovene pýtal spinkať, že on je už unavený. Čo ho ja poznám za tri roky jeho života, ani raz nechcel ísť dobrovoľne spať a ani raz sa netváril unaveno. Ani len v pôrodnici!!!

PRÁZDNINY budú all inclusive
Prečítajte si tiež:

PRÁZDNINY budú all inclusive

Doma? Všetko starom

Prišli si rodičia po deti. Prišli rodičia s deťmi domov. Deti nechceli spať, nechceli jesť, neboli unavené, neboli hladné. Ja už len čakám, kedy bude tá moja mamina na dôchodku. Ešte sa žiaľ načakám. Ona to proste s tými deťmi vie. Deti sa u nej menia na “mušky jenom zlaté” a kto by toto nechcel?

Zdroj: https://mamkapostkova.wordpress.com/

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: