Chutný zeleninový boršč
foto: istockphoto.com
Boršč- sýta cviklová klasika
Suroviny
- 1 ks červenej repy
- 1 malú hlávku kapusty
- 1/2 zeleru
- 250 g šampiňónov
- 1 petržlen
- 2 cibule
- 3 mrkvy, paradajkový pretlak
- 2 PL cukru, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie
- 250 ml kyslej smotany
- petržlenová vňať
- 1 l vývar, olej, bobkový list, nové korenie
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list a koreniny. Premiešame, chvíľu podusíme. Potom pridáme nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vývar, pridáme soľ a varíme asi 30 minút.