Tagliatelle s domácim pestom
Chutné cestoviny podľa vášho výberu pre celú rodinu.
Suroviny
1 balík cestovín (tagliatelle, špagety, penne), 3 šálky čerstvej bazalky, ¾ šálky strúhaného parmezánu, 1 šálka panenského olivového oleja, ½ šálky píniových alebo vlašských orieškov, 3 stredne veľké strúčiky cesnaku, morská soľ a mleté biele korenie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na zjemnenie a proti polepeniu pokvapkáme niekoľkými kvapkami olivového oleja alebo pridáme 2 – 3 plátky masla. Bazalku umyjeme a lístky oddelíme od stonky. Píniové oriešky opražíme na suchej panvici. Bazalkové lístky, oriešky, cesnak i parmezán vložíme do mixéra. Za postupného mixovania pridávame olivový olej. Na záver ochutíme morskou soľou a troškou korenia.