Zeleninové pappardelle

oli26 | 3. november 2017
Zeleninové pappardelle

Pappardelle sú chutné a padnú vhod ako obmena bežných cestovín. V prípade potreby však môžete použiť akékoľvek iné cestoviny.

Suroviny

  • 1 balelenie cestovín typu pappardelle
  • 6 stredne veľkých paradajok
  • mozzarella (najlepšie mini verzia)
  • 1 cukina
  • 1 alebo 2 šalotky
  • oregano, bazalka
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 50 g mandľových lupienkov
  • soľ, biele mleté korenie
  • 1/2 citróna
  • olivový olej
  • 2-3 strúčiky cesnaku (nemusí byť)

Postup

Pappardelle (širšie rezance) uvaríme podľa návodu uvedeného na obale. Šalotku nakrájame na malé kocky, cukinu nastrúhame najemno, paradajky i mini mozzarellky nakrájame na polovice. Cibuľku orestujeme na olivovom oleji, po chvíľke pridáme cukinu a posypeme oreganom, bielym mletým korením, soľou a ešte podusíme. Keď už máte pocit, že sú cestoviny takmer hotové, pridajte k nim polovice paradajok a mozzarellu. (Ak máte chuť, môžete ešte nakrájať strúčiky cesnaku na plátky, dozlatista ich orestovať na troške olivového oleja a pridať do cestovín.) Stačí len jemne prehriať. Následne pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvou bazalkou. Premiešame, posypeme parmezánom, mandľovými lupienkami a môžeme servírovať.