Zeleninové pappardelle
Pappardelle sú chutné a padnú vhod ako obmena bežných cestovín. V prípade potreby však môžete použiť akékoľvek iné cestoviny.
Suroviny
- 1 balelenie cestovín typu pappardelle
- 6 stredne veľkých paradajok
- mozzarella (najlepšie mini verzia)
- 1 cukina
- 1 alebo 2 šalotky
- oregano, bazalka
- 50 g strúhaného parmezánu
- 50 g mandľových lupienkov
- soľ, biele mleté korenie
- 1/2 citróna
- olivový olej
- 2-3 strúčiky cesnaku (nemusí byť)
Postup
Pappardelle (širšie rezance) uvaríme podľa návodu uvedeného na obale. Šalotku nakrájame na malé kocky, cukinu nastrúhame najemno, paradajky i mini mozzarellky nakrájame na polovice. Cibuľku orestujeme na olivovom oleji, po chvíľke pridáme cukinu a posypeme oreganom, bielym mletým korením, soľou a ešte podusíme. Keď už máte pocit, že sú cestoviny takmer hotové, pridajte k nim polovice paradajok a mozzarellu. (Ak máte chuť, môžete ešte nakrájať strúčiky cesnaku na plátky, dozlatista ich orestovať na troške olivového oleja a pridať do cestovín.) Stačí len jemne prehriať. Následne pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvou bazalkou. Premiešame, posypeme parmezánom, mandľovými lupienkami a môžeme servírovať.
Najobľúbenejšie články
- Ako rozoznať reflux u bábätka od bežného grckania
- ŠKOLÁCI: Ako sa učiť s deťmi tak, aby ich to bavilo
- Školská psychologička: Deti sú veľmi krehké, aj keď to navonok často nevidno
- Keď je dieťa plaché alebo ťažšie nadväzuje kamarátstva: 9 tipov pre rodičov
- Kalendár pre tehuľky: kedy ste v koľkom mesiaci?
- Neuropsychologička radí: Toto sú moje tipy na hračky, ktoré napomáhajú rozvoju dieťaťa
- Kalendár pre tehuľky: kedy ste v koľkom mesiaci?
- 10 vecí, ktoré je dobré uzavrieť pred koncom roka: Ste pripravení pustiť staré bremená?
- Deti krehké ako snehové vločky: Svoje deti oslabujeme aj my sami, konštatuje psychologička
- Zavádzame prvé príkrmy: Ako, kedy a čím začať?