Jarné cestoviny
Skvelá chuť kombinácie cestovín a zeleniny
Suroviny
300 g cestovín (penne)
polovica červenej papriky
1 viazanička mladej špargle
niekoľko ružičiek čerstvej brokolice
olivový olej
200 ml sladkej smotany
2 PL syra Mascarpone
malé množstvo čerstvo namletého bieleho korenia
1 PL nastrúhaného parmezánu
Postup
Papriku umyte a nakrájajte na tenké pásiky, brokolicu rozdeľte na malé ružičky, špargľu nakrájajte na menšie kúsky. Špargľu spolu s brokolicou uvarte v pare (cca 10 minút).
V panvici zahrejte olivový olej a orestujte na ňom na pásiky pokrájanú červenú papriku. Pridajte kúsky brokolice a špargle, sladkú smotanu, Mascarpone, biele korenie a strúhaný parmezán.
Omáčku ešte krátko spolu povarte – aby sa spojila, a po odstavení ju ihneď premiešajte s uvarenými cestovinami.