Paradajkové cestoviny s mozzarellou a bazalkou

Redakcia | 16. apríl 2021
Paradajkové cestoviny

(12 + mesiacov)

Suroviny

Klasický, obľúbený recept všetkých detí.

  • 1 šálka cestovín
  • 0,5 šálky strúhanej mozzarelly
  • 1 mrkva
  • malý zemiak
  • 4 PL domáce paradajkové pyré (alebo pyré z čerstvých rajčín)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL olivového oleja
  • čerstvá alebo sušená bazalka
  • voda

Postup

Uvaríme zemiak a mrkvu domäkka a nakrájame nadrobno. Cestoviny uvaríme domäkka na kašu, scedíme a odložíme bokom. Na panvicu pridáme paradajkový pretlak,  mrkvu, zemiak a rozdrvený cesnak. Necháme prejsť varom a na záver pridáme vodu podľa potreby a bazalku. Primiešame cestoviny, strúhaný syr  a všetko poriadne premiešame, kým sa všetky chute úplne nezmiešajú.