Paradajkové cestoviny s mozzarellou a bazalkou
foto: istockphoto.com
(12 + mesiacov)
Suroviny
Klasický, obľúbený recept všetkých detí.
- 1 šálka cestovín
- 0,5 šálky strúhanej mozzarelly
- 1 mrkva
- malý zemiak
- 4 PL domáce paradajkové pyré (alebo pyré z čerstvých rajčín)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL olivového oleja
- čerstvá alebo sušená bazalka
- voda
Postup
Uvaríme zemiak a mrkvu domäkka a nakrájame nadrobno. Cestoviny uvaríme domäkka na kašu, scedíme a odložíme bokom. Na panvicu pridáme paradajkový pretlak, mrkvu, zemiak a rozdrvený cesnak. Necháme prejsť varom a na záver pridáme vodu podľa potreby a bazalku. Primiešame cestoviny, strúhaný syr a všetko poriadne premiešame, kým sa všetky chute úplne nezmiešajú.