Mäsové lasagne

Mäsové lasagne

26.11.2016 v kategórii Cestoviny a pizza , autor Martin foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Klasické mäsové lasagne

Suroviny

  •  500 g mletého mäsa
  • 1 zeler
  • 1 mrkva
  • 150 g kuracích pečienok
  • 250 ml paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 30 g masla
  • 100 g tvrdého syra
  • 40 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 2 hrnčeky mlieka
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • cestovinové pláty na lasagne

Postup

  1. Pripravíme si bešamelovú omáčku tak, že rozpustíme maslo, pridáme múku a jemne opražíme.
  2. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
  3. Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  4. Zeleninu podusíme na oleji a troche masla do mäkka.
  5. Pridáme mleté mäso, kuracie pečienky a paradajkový pretlak. Všetko spolu do mäkka podusíme.
  6. Rúru predhrejeme na 180 °C, pekáč potrieme maslom a vyložíme plátkami cesta.
  7. Na cesto dáme mäso, nasleduje vrstva bešamelu a znova dáme plátky cesta, postup opakujeme, končíme vrstvou bešamelu, ktorú posypeme nastrúhaným syrom.
  8. Zapekáme 35 až 40 minút.

Komentáre