Mäsové lasagne
foto: istockphoto.com
Klasické mäsové lasagne
Suroviny
- 500 g mletého mäsa
- 1 zeler
- 1 mrkva
- 150 g kuracích pečienok
- 250 ml paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 2 PL oleja
- 30 g masla
- 100 g tvrdého syra
- 40 g hladkej múky
- 60 g masla
- 2 hrnčeky mlieka
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
- cestovinové pláty na lasagne
Postup
- Pripravíme si bešamelovú omáčku tak, že rozpustíme maslo, pridáme múku a jemne opražíme.
- Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
- Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
- Zeleninu podusíme na oleji a troche masla do mäkka.
- Pridáme mleté mäso, kuracie pečienky a paradajkový pretlak. Všetko spolu do mäkka podusíme.
- Rúru predhrejeme na 180 °C, pekáč potrieme maslom a vyložíme plátkami cesta.
- Na cesto dáme mäso, nasleduje vrstva bešamelu a znova dáme plátky cesta, postup opakujeme, končíme vrstvou bešamelu, ktorú posypeme nastrúhaným syrom.
- Zapekáme 35 až 40 minút.