Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • nechce chodit

    , Autor:

    dobry den mam 19mesacneho synceka a este nevie sam chodit... pred mesiacom tak pekne chodil sam a uz pred 2tyzdnami nechce chodit ked ho pustime tak nechce ist sam radsej si sadne ... pri nabytku pekne chodi, rozprava sa, a vsetko ale chodit nie ... neviem kde je uz problem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Možno spadol alebo sa pri chôdzi udrel. Prípadne sa niečoho zľakol. Počkajte ete cca týžděn-dva a ak by ste videli, že chodiť odmieta, prípadne sa zhoršuje aj chôdza s oprou, je treba ihneď vyhľadať lekára. To by ste mali spraviť aj v prípade, teda ihneď teraz vyhľadať lekára, ak by si sťažoval na bolesti dolných končatín, prípadne mal nočné bolesti dolných končatín alebo mal nejaké píznaky ochorenia: krvácanie z nosa, teploty, zväčšené uziny a pod.

Podobné otázky

  • Spravanie

    , Autor: eliska-3

    Dobrý deň môj 27 mesačný syn,nerozpráva len si blaboce,nevie ani len mama. Keď sa srdí ťahá si uši,a ako sme boli v nemocnici so zápalom prvý krát začal robiť čudnú vec,jednu ručičku dá do hora ku hlave druhu pred seba a prepleta kŕčovito prstekmi,robil to keď mal radosť no po druhom a treťom pobyte v nemocnici to robí častejšie,niekedy len tak chodí hore dole po izbe a robí to,a nesmiem naňho zdvihnúť hlas to začne búchať hlavou o stenu alebo sa predkloni a tlačí hlavu do zeme,má problémy s obličkami tak stále chodíme po lekároch,má strach z ľudí aj z detí z toho všetkého čo zažil od mala len lekári a nemocnice,naučil sa neskôr aj sedieť aj chodiť.neviem či mám vyhľadať nejakého odborníka na to jeho správanie,alebo je to normálne,a vonka nechce chodiť len stále sa ťahá na ruky a plače dovtedy kým ho nevezmem.dakujem vám pekne za radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite je to neštandardné správanie U vášho lekára by ste mohli spraviť taký test, vyplniť formulár, ktorý sa volá MCHAT, to trocha objasní situáciu a následne by sa mal vyšetriť u neurológa, detského psychológa a podľa potreby pokračovať v iných vyšetreniach.

  • chodenie

    , Autor: katline

    Dobrź deň.Moj syn bude mať onedlho 18.mesiacov,nechce chodit.Je anemický.Popri nabytku chodi,aj sa chvilu udrzi bez opory na nohach ale nechce urobit krociky.vzdy si klakne.Dakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Býva to v tomto veku, dieťatko saakob bálo chodiť. Neviem ako je na tom s ostatnými prejavmi psychomotorického vývinu, ale ak komunikuje, rozpráva jednotlivé slová, hrá sa s hračkami, stavia kocky, vkladá predmety do iných predmetov. Kocky do kýblika/ tak je možné, že začne chodiť neskôr. V každom prípade je potrebné stav hodnotiť s detským lekárom.

  • Nechce chodit

    , Autor:

    Dobrý den.mám 18 mesacneho syna a stále sám nechodí. Okolo nabytku nemá problém chodit aj hodinu,vyleze na postel,zlezie z nej,v ohradke stoji bez drzania.neskor začal aj sedět aj stvornozkovat.teraz ho nemozme dobehnut ☺.velmi ma trapi,ze ešte nechodí. Chodime aj na neurologiu,tam je vsetko v poriadku.venujem mu dostatok casu,chodíme dva tri krat za den von,doma sa stále hrame na koberci.už neviem ako ho motivovat aby sa rozbehol.bojim sa či nie je problém ešte niekde inde.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nikde nie je prblém, pravdepodobne sa bojí. Buďte trpezlivá, jedného dň / nepredpokladám že neskôr ako o mesiac/ sa pustí a bude chodíť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: