Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Užívanie liekov

    , Autor: Firewind

    Dobrý deň,
    dcérka (4 roky) sa v noci zobudila, že ju bolí uško. Boli sme na pohotovosti, lebo plakala, že ju to boli. Tam jej predpísali Otipax. Ten sme stihli v podstate použiť jeden deň. Odporučili ju na návštevu ORL. Tam jej zas predpísali kombináciu Pamyconu a Vibrocilu, aj keď v správe nie je žiadna diagnóza, ani lekár nepovedal, že by bol nejaký problém, okrem toho, že jej jedno uško prepláchli, kvôli mazu. Aj som sa jej pýtala, že už ju to nebolí, minulú noc tiež uz spala kľudne bez bolesti. Nechcem jej zbytočne dávať niečo, čo nemusím, pretože niekedy mám pocit, že lekári niečo predpìšu len preto, aby predpísali. Nie som zástancom užívania liekov, ak to nie je nevyhnutné, takže nemám ani extra skúsenosti s liekmi a momentálne vôbec neviem, či pokračovať v podávaní lieku alebo nie, ak nemá žiadne problémy. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak nemá ťažkosti, netreba jej nič dávať.
    Ak jej však predpísali pamycon, ten je potrebné užívať 7 dní

Podobné otázky

  • Kojenie a uživanie liekov

    , Autor: anjajaja

    Dobrý deň! Chcela by som sa opýtať či dlhodobé užívanie Tanakanu 40mg 2x1tbl. počas kojenia nemože uškodiť dieťatku.Užívam ho už druhy mesiac pre závrate v 29.tt som prekonala neuronitídu vestbulárneho aparátu.Moja neurologička mi povedala že to možem užívať ale chcela by som poznať názor pediatra dakujem Anka.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nemám s tým žiadne osobné skúsenosti ako lekár. Vzhľadom na to, že je to liek na podporu mozgovej činnosti, myslela som si, že by nebol problém ho užívať, ale ako som sa dočítala počaskojenia je potrebná opatrnosť. Dieťatko by mohlo byť vzrušivejšie, menej spinkať.Na druhej strane, dieťatko potrebuje zdravú mamu, takže treba nájsť kompromi medzi potrebouužívania lieku a kojením. Ak ho naozaj potrebujete, užívajte ho a sledujte aj prejavy dieťatka. Pri akýchkolvek problémoch sa znova poradte s neurologičkou

  • Očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Chcem sa spýtať,či nemože uškodiť oneskorené očkovanie o 3 týždne.Moj 5 mesačný syn mal byť preočkovaný 1.4.2008, ale kvoli pobytu v nemocnici,náaledne užívaniu antibiotík a rekonvalescenciu po nich bol očkovaný 21.4.2008.Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vôbec nič sa nestalo, intervaly očkovnia sú doporučené ale za určitých okolností ich upravujeme. Hospitalizácia a užívanie liekov bolo takouto príčinou.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: