Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Pupok

    , Autor: Nita88

    Dobrý deň pani doktorka. Chcela by som sa informovat ohladne pupčeka. Dcerka ma 7 tyzdnov,pupcek nam pekne odpadol asi na 6ty den od prichodu z porodnice. Aj sa nam krasne hojil,susim ho stale liehom,ale teraz jej zacal hnisat. Ma tam taku cervenu gulicku,vyzera to ako nejaky vyrastok a okolo toho ma hnis. Nasa lekarka nam predpisala Framykoin zasyp,ale mam pocit,ze je to z toho este viac mokvave. Viete nam prosim poradit?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Lieh do pupka nepatrí!
    Ale nie z toho má tú "guličku" a nie je to ani hnisanie. Je to granulóm, zvyknem to poslať na ošetrenie chirurgovi, používa sa na to lapis.

Podobné otázky

  • pupok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    moja 4 mesačná dcérka mala pred mesiacom odreninku v pupku, ktorá hnisala. Preliečilo sa to framikoinom. A bolo to dobre. Len teraz sa mi zdá že tak má znova hnis ale už tam nevidim žiadnu ranku. Keď to vyčistím do dvoch dní má tam hnis znova. Teda dúfam, že si nemýlim hnis so špinou v pupku. Je teda možné, že by sa jej tvoril hnis keď tam nevidím nijakú ranku?
    Dcérka máva suchú kožu na pupku možno, či to spolu nejak nesúvisí.
    Ďakujem za Váš čas
    S pozdravom
    M. Ševčíková

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobne tá ranka v pupku nie je úplne zojená, prekrytá kožou a produkuje takáňový mok,teda mokvá to. Zvyknem to ošetriť v poradni, dá sa to aj ťuknúť lapisom. Pri poradni na to upozornite lekára.

  • pupok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DOBRY DEN.PANI DOKTORKA.CHCEM SA VAS OPYTAT,MOJHO SYNA 5 r. OPAKOVANE SVRBI PUPOK MA HO ZACERVENANY A SA MI ZDA AKO BY Z NEHO NIECO OBCAS TIEKLO LEBO MA OKOLO CHRASTICKY A TROSKU TO ZAPACHA.NATIERAM MU TO PANTHENOLOM VECER PO KUPANI.MA TO UZ ASI 2 TYZDNE.DAKUJEM

  • pruh

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň!
    Moj syn ma 3 tyzdne, boli sme v poradni a doktorka povedala, ze ma pupocny pruh. Poradila mi, aby som mu na pupok dala vyvarene,v gaze obalene 2 eur a prelepila to. Pomoze to??? a este mam otazku...ked sa narodil, mal 54cm a 3950g, teraz ma 4700g, chcem sa spytat kolko moze vypit naraz mlieka je strasne vysoky, neskutocne rychlo rastie, ma reflux tak pije nutrilon ar.Doktorka mi vravela, ze mu nemam davat viac ako 120ml popripade mu mm davat mensier davky a castejsie, ale on je potom strasne nespokojny, place a stale si dava pasticky do pusy. predpoékladam ze aj z toho ma ten pruh a ked mu dammensie davky, tak je to este horsie.Kolko mu mam davat?
    Za odpovede dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nedávam euro ale cvernový gombík. Chirurgovia to sívce neuznávajú, ale ja som s tým mala opakovane dobrú skúsenosť.
    Neviem prečo nekojíte. Pästičky si nemusí dávať do pusy lebo je hladný, skôr ho tlačí prehltnutý vzduch a nevie si odgrgnúť. Mal by vypiť 150 ml na kg a deň, to znamená cca 1500 ml 5x denne.

  • Re: Hernia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám doma 3-ročnú dcéru, ktorá má, že vraj herniu, má trošku vonku pupok, ale nechcem ju tým veľmi zaťažovať, lebo dá sa to len operačne, že vraj, neustúpi jej to samo?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pupočná hernia sa dá riešiť len operačne a odporúča sa vyriešiť do veku šesť rokov.

  • vyliezajúci pupok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den , môjmu synovi približne 3 mesiace vylieza pupček v poslednej dobe viacej, dnes bol môj manžel s ním na chirurgii a diagnóza bola Hernia umbilicalis repnibilis, lekár nám odporučil vtláčanie pupku a po 2 rokoch operáciu . Teraz má syn 20 mesiacov. Na sono bruška bol ako 12 mesačný v vtedy nám lekárka povedala že má ochabnutý stredný brušný sval. Prosím mohli by ste mi poradiť nejaké cviky alebo nejaké metódy ako by sme sa mohli vyhnúť operáci a aké sú riziká keby sme ho nedali operovať. Ďakuje za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Myslím, že cviky v romto prípade nie sú také, aby ste sa vyhli operácii, jednoducho ak sa to neupraví / čo sa pravdepodobne nestane, lebo nemá ako/ nepoznájm a myslím, že ani nie sú. Tieto prípady sa rieši plánovanou operáciou, kedy musí byť dieťa úplne zdravé a riziká operácie sú minimálne, ba takmer žiadne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: