Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Adndreaa

    Dobrý den je neaka antikoncepcia pri ktorej sa môže fajčiť?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pri každej sa môže fajčiť ale zvyšuje to riziko náhlej príhody mozgovej pri každej antikoncepcii. K tomuto ochoreniu je riziková každá antikoncepcia aj fajčenie, či už s alebo bez antikoncepcie. Zvýšenú náchylnosť k tzv. trombofilnému stavu majú určití ľudia, ženy s genetickými predpokladmi, napríklad mutáciou Leiden, čo sa dá zistiť genetickým testom. Prípadne aj ženy, ktoré majú v rodine predčasné úmrtia na infarkt, mozgovú príhodu, ochorenie súvisiace s kŕčovými žilami a tromboflebitiídou, zápalom žíl.

Podobné otázky

  • antikoncepcia belara

    , Autor: loska

    Dobrý večer,rada by som sa opýtala aká je možnosť otehotnenia pri užívaní ? Užívam ju už 3. mesiac pravidelne a bojim sa že by som mohla otehotnieť
    Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobnosť pri pravidelnom užívaní je veľmi malá. Presné percento neviem, nie som gynekológ. Isté je, že užívanie hormonálnej antikoncepcie má mnohé zdravotné riziká, ktoré treba vedieť.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať užívam antikoncepciu v marci to bud rok a moja doktorka mi povedala aby som ju na dva mesiace prestala užívať ale ja by som ju chcela brat pretože inej ochrane neverim.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem aké má na to lekárka dôvody ale určite by som sa držala jej rád. Neviem koľko máte rokov, ale určite jednou z možností je pohlavná abstinencia alebo použitie kondómu.

  • antikoncepcia a dojčenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň páni doktorka!

    Dnes my pán doktor vypísal hormonálnu antikoncepciu Azalia. Mám malú 7 týždňovú Katku, ktorú dojčím a aj prikrmujem, keďže nemám dosť mlieka.
    Chcem sa opýtať či naozaj môžem užívať túto tabletku počas dojčenia, či nepredstavuje pre malú riziko - rast a vývin dieťaťa

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vôbec neviem odpovedať. Moje cítenie mi hovorí, že počas dojčenia je najlepšie žiadne lieky nebrať. Skúste sa obrátiť na kolegu gynekologa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: