Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Grckanie dieťaťa

    , Autor: bronula

    Dobrý deň pani Dr. ,Malý má reflux - od samého začiatku sme pili bebu ar - na začiatku celkom ok aj mu chutnalo, potom sa všetko zmenilo zrazu štrajk v jedení - mliečko odmietal, nechutiolomu a vskuse z neho zvracal a mal škaredú smadlavú zelenú stolicu. tam sme boli nútení prejsť na hami ar, malý bol po nom spokojný štastný, negrcal chutilomu a stolicu mal peknú praženiocvú - ale posledné dni mám pocit že sa začína opakovať scénár ako pri bebe - malý mi ho moc nehce jesť, začal zase moc zvracať a zase zelená stolica a je v kuse nafúknutý, prdí jak poriadný chlap - je možné že mu už ani toto mliečko už nevyhovuje. Mám zase skúsiť tretie mliečko?? Neublížím mu stým. som z toho nešťastná, už prikr muje a z toho negrcá a snažím sa mu dať takú zeleninku a ovocie čo nenafukuje. Inak malý má 6 mesiacov, priberať chválabohu priberá. Len tá prílišná plynatosť, grcanie - som rada že mu príkrmy chutnejú, ale viem, že pre neho je stále prvoradé mliečko.
    dakujem za odpoved a krásny deň

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie som zástancom menenia mlieka, dokonca nie som ani presvedčená, že AR mlieko dieťa s bežným refluxom potrebuje.
    Pokiaľ nebýva chorý, nemáva zápaly dýchcích ciest a uší, tak možno by som prešla na bežné mlieko. Po jedení ho netreba hojdať , natriasať, trebo ho uložiť do polohy so zvýšenou hlavičkou. Je možnosť po vypití mlieka podať gastrotuss.
    V tomto veku by postupne mohol prejsť na tri bezmliečne príkrmy: dopoludnia ovocný, na obed mäsosozelneinový / nebojte sa podávania mäsa, jeho organizmus je už na jeho trávenie pripravený/ a večer pred kúpaním alebo spaním oblninovú kašu. Nepodávajte žiadne čaje ani vodu. Pre obmedzenie plynatosti podávajte coli prev a je vhodné podávať aj probiotika vhodné pre jeho vek.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: