Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • lieky a ine

    , Autor: pajka

    Dobry den,pani doktorka co hovorite na liecbu 4-5 rocnych deti ak zacnu byt chore Citricidalom-to je extrakt z grepovych semien,ale ovela silnejsie, oregonuvym olejom v kapslach a extraktom z olivovych listov. Je to vsetko prirodne a silno antobakterialne a protivirusove,protiplesnove..Vzdy ked som zacinala byt chora tak som nasadila tieto doplnky a za par dni som bola fit, aj synovi som to davala a tiez sme sa zaobisli bez ATB, ale zaujima ma vas nazor ta takuto liecbu. Tiez ma zaujima co hovorite na liecbu Kolostrom a Enzymami u deti, co je lepsie na imunitu u skolkara, citala som clanok od jedneho imunologa ktory zatracoval Kolostrum ze to vobec nedviha imunitu pretoze ludske telo nema system na premenu zvieracieho Imunoglobulinu a tym padom sa nevstrebe cez creva.
    A este sa spytam na spanok 5 rocneho dietata, ma spat alebo nemusi takto stare dieta v popoludnajsich hodinach. Moj syn mal teraz 5 rokov ja ho davam este spat,ale som jedina siroko daleko co to robi lebo ine maminy si to zjednodusili a dieta radsej supnu skor spat vecer,bez popoludneho spanku. Citala som ze dieta ma az do 6 rokov spat aj dopoludnia kvoli imunite a regeneracii organizmu a vyvoji mozgu. Je to pravda? Mam syna dalej davat spinkat? Dakujem pani doktorka za odpovede

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa vo veku vášho syna má mať odpoludňajší oddych, ak chce spinkať, tak aj spánok, dokonca niekedy aj v prvej triede je dobré, keď si dieťa po škole odpoludnia oddýchne, v niektorých školách na to majú aj uprvené triedy, kresilke, podložky. Dieťa, ktoré je enormne unavené je hyperatkívne, lebo keby sa zastavilo, tak zaspí aj po stojačky od únavy. Určite robíte správne, že dieťaťu doprajete odpoludňajší oddych a spánok. Dioeťa, aby dobre spalo m mať pravidlený režim a nie byť preťažené a enormne unavené. Veľmi unavené dieťa často nevie zaspať.
    Skúsenost s citridalom, olivovými extraktom ani oreganovým olejom nemám, ak sú to však prostriedky riadne dostupné v lekárnia vhodné pre deti vo veku vášho syna, nie je dôvod ich v podpornej liečbe neuvyužiť, presne podľa návodu.
    Na kolostrum, či už s enzýmami alebo bez mám rovanký názor ako citovaný imunológ. Kolostrum je koncentrát bielkováín kravského mlieka, mohlo by vyvolať aj nepriaznivú alergickú reakciu. Kolostrum používam len v jednom preparáte na lokálnu liečbu áft a zápalu v dutine ústnej, pretože lokálne to pôsobí ale celkovo nie, presne ako povedal citovaný imunológ.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: