Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • sťahovanie pipíka

    , Autor: susan

    Dobrý deň p. doktorka,

    Mám doma 11 mesačného syna, ktorému som sťahovala pipíka od ukončeného 1. mesiaca, už ho mal celkom stiahnutý, ale po mesiaci nesťahovania ( keď som si myslela, že už to nie je nutné) sa mu už pipík nedá stiahnúť... Aj keď mu ho sťahujem už asi mesiac pri každom kúpeli po troške koľko pôjde, stále nevidím žiadnu zmenu ani zlepšenie. Prosím Vás ako mám postupovať ďalej. Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nedporúčam sťahovať predkožku u kojencov do 15 až 18 mesiacov. Potom postupne tak ako to robíte, teda len toľko, koľko sa dá pri každom kúpaní, teda denne. Nič netreba robiť násilím, predkožka sa zväčša uvolní aj rastom penisu.

Podobné otázky

  • Sťahovanie pipíka.

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň pani doktorka. Chcem sa opýtať, odkedy odporúčate začať so sťahovaním pipika? Môj syn má 2 roky a 3mes. Nemá najmenší urolog.problém. Po konzultácii s dvomi urológmi v PO mi bolo povedané, že časť stačí v dvoch - troch rokoch postupne pomaly. Naša pediatrička mi hovorila o sťahovaní od prvého mesiaca ( čo som odmietla) . Aký je váš názor? Aké mastičky pomáhajú pri sťahovaní? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja odporúčam po opakovaných seminároch s urológmi sťahovať jemne postupne predkožku po 15tom mesiaci veku. Ak je v tomto veku úplne zlepená a nejde vôbec uvolniť na dva-tri mesiace dám masírovať predkožku mastičkou s kortikoidom a postupne preťahovať predkožku.
    Vo veku dvoch rokov už asi kortikoid nepomôže ale ak je len trocha predkožka voľná, denne pomaličky uvolnovať stále viac.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: